IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Мерките на КФН са довели до плюс от 33 млн. лв. по Гражданска отговорност

Данните са за деветмесечието на 2011 г., докато за същия период на миналата година резултатът е бил минус 4 млн. лв.

11:51 | 01.12.11 г. 1
Мерките на КФН са довели до плюс от 33 млн. лв. по Гражданска отговорност

Мерките на Комисията за финансов надзор доведоха до положителен технически резултат по застраховка Гражданска отговорност на автомобилистите от 33 млн. лв. за деветмесечието на 2011 г. спрямо минус 4 млн. лв. за същият период на миналата година, заяви на семинар Стефан Стойлков, директор в застрахователния надзор към КФН.

Една от мерките е ограничаване на разходите до 20% от премията по гражданска отговорност, включително ограничаване на разходите за комисионни.

Така брутния коефициент на разходите намалява от 40% през деветмесечието на 2010 г. до 24% за същия период на 2010 г. Само административните разходи намаляват от 9% на 5%.

Средната цена на гражданската отговорност се увеличава от 185 лв. за деветмесечието на 2010 г. до 207 лв. през деветмесечието на 2011 г.

В резултат от мерките на КФН за заделяне на допълнителни резерви по Гражданска отговорност, застрахователните резерви по тази застраховка се увеличават със 120 млн. лв. в последната година. Общите резерви се увеличват с 9,7% на годишна база до 1,4 млрд. лв.

За деветмесечието на 2011 г. брутният премиен приход се увеличава с 0,2% на годишна база до 1,15 млрд. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:17 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
hariton
преди 12 години
Горещо препоръчвам същата система да се изкопира и при събирането на общинския данък МПС. Всеки втори се хвали, че не си е регистрирал колата в никоя община. На техническия преглед ми искаха бележка за платен данък. Дадох им бележка за внесени 12 лева на каса (при задължение от 130 лв - признава си го !) и те ми казаха ОК. Даже не я изкопираха за доказателство. Разбирам ги - нито им е работа да заместват данъчните, нито искат да си губят клиентите заради чужди проблеми. А иначе наистина не бива да се допускат до движение коли на данъчни длъжници. Колата не е стока от първа необходимост. Който иска да я ползва, първо да си изпълни данъчните задължения. И без това данъкът най-често е колкото бензина за няколко дена.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още