IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

МКБ Юнионбанк увеличи капитала си с над 50% до 122,5 млн. лв.

Увеличението е с 42,55 млн. лв., като ще бъде записано пропорционално на досегашните участия от MKB Bank Унгария и ЕБВР

12:07 | 11.04.11 г. 1
МКБ Юнионбанк увеличи капитала си с над 50% до 122,5 млн. лв.

МКБ Юнионбанк увеличава основният си капитал с 42,55 млн. лв. и така той ще достигне 122,47 млн. лв. По този показател МКБ Юнионбанк се нарежда сред десетте най-големи кредитни институции в страната, съобщиха от банката.

Решението за увеличението на капитала е взето по време на проведеното в петък годишно общо събрание на акционерите. Предвижда се нова емисия акции да се запишат изцяло от досегашните собственици на банката.

MKB Bank Унгария, която притежава 94% от МКБ Юнионбанк, ще запише малко над 40 млн. броя от новоиздадените акции, а Европейската банка за възстановяване и развитие, която е акционер с 6 на сто от капитала, ще запише останалите акции.

„Увеличението на капитала ни дава допълнителна сила да отстояваме позицията си на печеливша и ефективна институция, динамично развиваща се с темпове над средните за пазара. Допълнителният капитал ни осигурява и отлична база да продължим да предлагаме на нашите клиенти продукти и услуги при конкурентни параметри”, коментира Мария Илиева, главен изпълнителен директор на МКБ Юнионбанк.

По време на общото събрание на акционерите е отчетена успешна 2010 г. с увеличение по всички основни финансови показатели. Активите на банката достигат 1,73 млрд. лв., а кредитите – 1,28 млрд. лв., като МКБ Юнионбанк е осигурила 8% от новите заеми у нас през миналата година. Депозитите преминават границата от 1 млрд. лв. като в рамките на 2010 се увеличават с 20%.

Акционерите решиха, че цялата нетна печалба на банката за 2010 г. в размер на 4,27 млн. лв. ще бъде отнесена във фонд „Резервен”. За нов петгодишен мандат бяха преизбрани членовете на надзорния съвет в състав – д-р Имре Балог, Акош Барта и Шандор Салай. „КПМГ България” бе преизбрана за специализирано одиторско предприятие и за 2011 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Internet
преди 13 години
А братя Радеви гледат отстрани се нервят;;;;;;;;
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още