IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сосиете Женерал Експресбанк e била най-активният първичен дилър на ДЦК през 2010

Министерството на финансите е одобрило всички кандидати за първични дилъри през 2011

10:06 | 22.12.10 г. 2
Автор - снимка
Създател
Сосиете Женерал Експресбанк e била най-активният първичен дилър на ДЦК през 2010

Банката, закупила най-много ДЦК за своя сметка и за сметка на свои клиенти през 2010 година, е Сосиете Женерал Експресбанк АД, обяви Министерството на финансите (МФ).

С това заместник-министърът на финансите Боряна Пенчева постави началото на инициативата на МФ ежегодно да бъде отличавана най-активната банка първичен дилър за календарната година.

В качеството си на председател на комисията, която разгледа подадените в указания срок документи на кандидатите за първични дилъри на ДЦК за 2011, тя обяви, че всички кандидати са одобрени.

Това са: Алианц Банк България АД, Банка ДСК ЕАД, Корпоративна Търговска Банка АД, Обединена Българска Банка АД, Общинска Банка АД, Първа Инвестиционна Банка АД, Райфайзенбанк (България) ЕАД, Сибанк АД, Сосиете Женерал Експресбанк АД, Уникредит Булбанк АД, Централна Кооперативна Банка АД, Юробанк И Еф Джи България АД.

Зам.-министър Пенчева, в чийто ресор е управлението на държавния дълг, е подчертала, че анализите на МФ върху дълговия пазар показват ориентиране на големите институционални инвеститори към ДЦК, за сметка на корпоративните облигации.

„Това е сигурен индикатор за икономическо възстановяване и подобряване на инвестиционния климат”, e посочила тя. Основен акцент в емисионната политика на Министерството на финансите е развитието на местния пазар на ДЦК, е изтъкнала Пенчева.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
DanilOlivo
преди 13 години
Какво те учудва? Жената е не само държавен служител, а и политик. Да говори пълни небивалици, е в прерогативите й! Това, естествено, не изключва и вероятността(99%), да е икономически неграмотна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
memo
преди 13 години
Зам.-министър Пенчева, в чийто ресор е управлението на държавния дълг, е подчертала, че анализите на МФ върху дълговия пазар показват ориентиране на големите институционални инвеститори към ДЦК, за сметка на корпоративните облигации. Това е сигурен индикатор за икономическо възстановяване и подобряване на инвестиционния климат, e посочила тя. Ееееее, не е истина просто.невероятен коментар е направила.Значи, ако почне купуване на корпоративни книжа и се върне желанието за поемане на по-голям риск, влизаме в страшна рецесия...!!! Много ми се иска да вярвам че това изказване на г-жата е недобре интерпретирано.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още