IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Депутатите обсъждат на второ четене Бюджет 2011

При първото четене на бюджета министърът на финансите Симеон Дянков го определи като „бюджет на стабилността", а Коалиция за България – като „бюджет на социалното замръзване“

09:58 | 02.12.10 г. 1
Депутатите обсъждат на второ четене Бюджет 2011

Народното събрание обсъжда днес Бюджет 2011 на второ четене. Това, което се случи между първо и второ четене на основния финансов закон, е увеличение на средствата в няколко направления.

Беше решено 40 млн. лева допълнително да има за средното и висшето образование. Добавка от 10 млн. лв. ще получи Министерството на културата за опазване на културното наследство. С 10 милиона лева се увеличават и средствата за Министерството на правосъдието.

Правителството реши да увеличи с 400 млн. лева парите на здравната каса и да увеличи приходите на Националния осигурителен институт (НОИ), вдигайки осигурителната тежест с 1,8 процентни пункта.

Без увеличение ще остане бюджетът на фонд "Земеделие". Няма да има и допълнително за БАН.

При първото четене на бюджета министърът на финансите Симеон Дянков го определи като „бюджет на стабилността", а опозицията в лицето на Коалиция за България – като „бюджет на социалното замръзване“.

Тогава Дянков заяви, че дори и при повече приходи от планираните те няма да се насочат за увеличаване на минималната работна заплата. Заплатите и пенсиите също няма да се вдигат.

Приетият на първо четене бюджет 2011 предвижда ръст на икономиката от 3,6 процента. Приходите ще са с два милиарда по-малко от разходите. Така дефицитът догодина ще е 2,5 процента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:50 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 18 rate down comment 0
GuznaSyvest
преди 13 години
"Тогава Дянков заяви, че дори и при повече приходи от планираните те няма да се насочат за увеличаване на минималната работна заплата. Заплатите и пенсиите също няма да се вдигат"За да има повече за крадене. Сигурно и в момента му се струва че МРЗ, заплати и пенсии са достатъчно високи....нямам думи!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още