IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Депутатите разглеждат на второ четене бюджетите на НЗОК и ДОО

И двата проекта за бюджет бяха одобрени на първо четене въпреки ожесточените спорове с опозицията

09:50 | 30.11.10 г.
Депутатите разглеждат на второ четене бюджетите на НЗОК и ДОО

На извънредно заседание днес парламентът ще обсъди на второ четене проектобюджетите на Държавното обществено осигуряване (ДОО) и на Националната здравно-осигурителна каса (НЗОК). И двата проекта за бюджет бяха одобрени на първо четене въпреки ожесточените спорове с опозицията.

Проектобюджетът на Здравната каса предвижда институцията да разполага през следващата година с 2,6 млрд. лв., като здравната вноска се запазва 8 процента.

Основните спорове около бюджета на НЗОК за 2011 г. са свързани с възможността, която дава проектът за прехвърляне на пари от касата към Министерството на здравеопазването, което противоречи на обещанието на управляващите, че парите от здравните вноски ще се харчат само за здравеопазване.

Според опозицията бюджетът на ДОО ощетява хората пред пенсия и майките, също така ще доведе до увеличаване на сивия сектор и дефицита в пенсионната система.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:44 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още