IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

НАП ще дава данъчни консултации на богатите

Инспектори от приходната агенция ще консултират как и кога богатите българи да си плащат налозите

07:37 | 29.11.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
НАП ще дава данъчни консултации на богатите

Специализирано звено в Националната агенция по приходите ще помага на богатите българи. Идеята е данъчните да са в помощ на милионерите с имоти и да ги консултират кога и колко налози дължат на хазната.

"Така ще се облекчи работата на агенцията, а и ще се подобри данъчната дисциплина на богаташите, които своевременно ще декларират и внасят задълженията си към държавата", коментира за в. „Монитор“ шефът на НАП Красимир Стефанов.

Данъчните ще обясняват на милионерите какви законови опции имат за намаляване на дължимите налози и така ще се внасят повече пари в хазната. Един от вариантите е богаташите да дарят част от печалбата си за Фонда за лечение на деца в чужбина и така да платят данъци върху по-малко приходи.

Стефанов на няколко пъти повтори, че НАП не счита богатите в България за престъпници, но ги призова да не хитруват пред държавата и да си плащат данъците.

Като резултат от всички проверки, които данъчните направиха на луксозни имоти, коли, футболисти, фолкзвезди и т.н., Стефанов отчита, че през юли и август по време на кризата са вдигнали базата за облагане с данъци приблизително с 2 млрд. лв. С тези числа той отхвърли обвиненията, че действията им са били PR акции.

По думите му в момента се проверяват собствениците на 250 луксозни имота.

"Много от тях хитруват, като имотите се водят на фирми, а всъщност се използват за жилища", твърди данъчен №1.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:14 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
GuznaSyvest
преди 13 години
А защо не и на бедните?Нима няма възможности всички да спестят от данъци?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още