IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Симеон Дянков: Гордея се с този бюджет

Явно не всички депутати споделят това, тъй като бюджетът бе подкрепен единствено от ГЕРБ и Атака

19:08 | 11.11.10 г. 4
Автор - снимка
Създател
Симеон Дянков: Гордея се с този бюджет

„Разумът надделя и Бюджет 2011 – бюджет на стабилността, вече мина на първо четене. Гордея се с този бюджет“, заяви финансовият министър Симеон Дянков в кулоарите на НС.

Той се похвали, че в бюджета за 2011 г. има половин милиард лева повече за здравеопазване.

„Това е най-големият бюджет за здравеопазване в цялата история на България. В него се отделят повече пари и за инвестиции в инфраструктура, която ще изтегли икономиката напред“, изтъкна още финансовият министър.

Относно критиките на опозицията, че представителите на кабинета не са взели участие в дебатите по бюджета, Дянков коментира:

„Правителството вече си беше свършило работата в многото разговори, дебати, преди бюджетът да влезе в МС и да се приеме. Сега беше работа на депутатите. Работим заедно с тях и ще работим между първо и второ четене. Имам подкрепата на цялото правителство”.

„Работа на опозицията е да критикува, работата на управляващите е да си вършат работата и да я вършат така, че целият народ да е по-добре с този бюджет”, допълни Дянков.

Бюджетът за 2011 г. беше приет от НС само с гласовете на ГЕРБ и "Атака".

Всичко за дебатите, позициите и преговорите по Бюджет 2011 може да видите тук
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:25 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 17 rate down comment 0
theforce
преди 13 години
Аз пък мисля че Дянков си върши работата относително добре. Фактите показват че объркването и провалените прогнози от началото на годината са преодолени. Има още много работа, но се вижда че се полагат усилия тя да се свърши.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 19 rate down comment 2
Императорът
преди 13 години
То наглостта на някои хора няма граници, ама и това *** си има достоен учител.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 21 rate down comment 3
moderast
преди 13 години
Дянков, като оплескаш пак дефицита - какво ще правиш? Трябваше още първия път да си подадеш оставката, но в България от политик да се очаква морал и отговорност е изгубена кауза!Твоето "управление" засега се помни с национализация, с вдигане на вноски, с липса на визия, с пропаднали прогнози за икономически ръст. Какво по-лошо би могло да стане освен да се окаже че резерва е похарчен и борда се срине?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още