IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

БСП ще гласува "против" бюджета за догодина

Според лидера на партията Сергей Станишев това е бюджет на задлъжняване и натрупване на дългове

16:53 | 02.11.10 г.
БСП ще гласува "против" бюджета за догодина

БСП ще гласува "против" предложения бюджет за следващата година, който може да бъде наречен „бюджет на социалното замръзване и задлъжняване“. Това каза лидерът на партията Сергей Станишев, цитиран от БТА.

Този бюджет може да бъде наречен "бюджет на социалното замръзване", защото с него ще се получат 30 месеца на замразяване на доходите, обясни Станишев. По думите му това означава обедняване на българите от началото на управлението на ГЕРБ до края на следващата година с междувременно натрупаната инфлация от 10 процента.

Станишев посочи, че това е и бюджет на задлъжняване и натрупване на дългове, които ще плаща младото поколение на България, защото се планира до 3,5 млрд. лева дългово финансиране.

Той отбеляза, че бюджетът предвижда БВП за 2011 г. да бъде 77 млрд. лева, като за сравнение през 2008 г. е бил 69 млрд. лева. Приходите за следващата година намаляват с 2,7 млрд. лева, при по-голям БВП с 8 млрд. лева, посочи Станишев.

Според него това означава, че или правителството не може да създаде среда за изсветляване на икономиката, за плащане на данъци и събиране на приходи, или тези пари се крадат и преразпределят.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:23 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още