IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Пренасочват близо 2 млн. лв. неусвоени средства от бюджета за еко обекти

Изграждането на канализация в Царево ще струва по-малко от предвиденото, средствата ще се пренасочат към Карлово и Козлодуй

12:02 | 20.10.10 г.
Пренасочват близо 2 млн. лв. неусвоени средства от бюджета за еко обекти

Правителството одобри пренасочване на неусвоените средства от държавния бюджет за 2010 г., съобщиха от Министерски съвет.

Ежегодно правителството приема Списък на екологичните обекти, предвидени за строителство през следващата година.

В него поименно са указани екологичните обекти, за които задължително се осигурява целева субсидия за изграждането им. Неусвоените средства от тези екологични обекти могат да се пренасочват с акт на Министерски съвет за други такива по предложение на министъра на околната среда и водите.

От извършени проверки от Министерство на околната среда и водите (МОСВ) и по информация на общините за хода на изпълнение на обектите е констатирано, че ще има неусвояване на предвидените средства в размер на 1,895 млн. лв. за изграждане на канализация на гр. Царево. Изграждането на обекта ще завърши с по-малко средства след направената от общината обществена поръчка.

Освободеният финансов ресурс ще се използва за допълнително финансиране на други два обекта - пречиствателна станция в Карлово, която ще бъде финансирана с 1 млн. лв., и също за пречиствателна станция в Козлодуй, към която ще се пренасочат 895 хил. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:03 | 29.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още