IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мартин Димитров: Бюджетният дефицит и догодина ще надхвърли 3%

Балансът в проекта за бюджет 2011 г. е "твърде крехък" и може да доведе до недоволство и протести в редица сектори, смята синият лидер

15:49 | 21.09.10 г. 3
Автор - снимка
Създател
Мартин Димитров: Бюджетният дефицит и догодина ще надхвърли 3%

Бюджетният дефицит догодина вероятно отново ще надхвърли 3 процента, при заложени 2,5 на сто от брутния вътрешен продукт (БВП). Такава прогноза даде днес лидерът на СДС Мартин Димитров.

Според него балансът в проекта за бюджет 2011 г. е "твърде крехък" и отсега може да се предположи, че ще доведе до недоволство и протести в редица сектори. Най-проблемни, по думите му, се очертават здравеопазването и образованието. Засегнат ще бъде също и малкият и среден бизнес.
 
„Това прави следващата година много трудна за кабинета на ГЕРБ, но той сам си „надроби" тази тежка ситуация“, каза председателят на СДС.

От партията прогнозират, че за покриване на дефицитите в бюджета до края на мандата си през 2013 г. правителството ще вземе нови външни кредити от около 9 млрд. лв., лихвите за които ще са твърде високи и неизгодни. Изчислението е направено на база прогнозни дефицити, уточни Мартин Димитров.

Нито едно правителство след 1989 г. не е взимало толкова големи заеми, подчерта той.

Според синия лидер твърде възможно е у нас да дойде МВФ и да наложи своите правила. Затова, според Мартин Димитров, трябва да бъде въведен фискален борд.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:05 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
ivo0101
преди 13 години
Не им се връзвайте!Карат се и се бият по медиите и в парламента, а извън него всички са приятели, ядът и пият заедно!Това ни е наследствтото от Държавна Сигурност!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
SEBULBA
преди 13 години
Ще му се на Марто Алилуйята да стане така, защото му е изгодно. Ама едно е да ти се иска, друго е наистина да се случи. Щото ако не се случи някакъв катаклизъм, и не дай боже, ГЕРБ си изкарат успешен мандат, то СеДеСетата отиват в небитието при НДСВ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
nikolait
преди 13 години
ами какво да кажа повече - ясно и точно!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още