IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Външни експерти ще оценяват сделката на Милен Велчев с външния дълг

Разчетите са до края на 2010 г. цялостният анализ да бъде готов

11:30 | 10.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Външни експерти ще оценяват сделката на Милен Велчев с външния дълг

На външни за Министерството на финансите експерти ще бъде възложен анализът какъв е ефектът от замяната на българския външен дълг през 2002-2003 година. Това заяви министърът на финансите Симеон Дянков в отговор на депутатски въпрос по време на днешния парламентарен контрол.

През посочения период на власт беше правителството на Симеон Сакскобургготски, а финансовият министър, който извърши сделката с външния дълг, беше Милен Велчев.

Финансовият министър уточни, че първоначално анализът е бил възложен на Агенцията за икономически анализи и прогнози, но при закриването й работата по този проект е прехвърлена на дирекцията „Икономически анализи и прогнози", която е приемник на агенцията, каза Дянков.

Към момента вече е събрана и обобщена информацията, необходима за извършването на детайлните анализи, и сега следва Министерството на финансите да предостави на независими външни експерти тази информация, посочи Дянков, цитиран от БТА.

Разчетите са до края на 2010 г. цялостният анализ да бъде готов, заинтересованите страни ще бъдат уведомени, а данните ще се предоставят на Народното събрание, заяви още Дянков.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:23 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още