IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Приключва мандатът на българския вицепрезидент на ЧБТР София Касидова

През следващите четири години вицепрезидент на банката ще бъде румънката Валентина Елена Шиклован

11:35 | 07.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Приключва мандатът на българския вицепрезидент на ЧБТР София Касидова

На 15 септември приключва вторият мандат на София Касидова в качеството й на вицепрезидент „Финанси” в Черноморската банка за търговия и развитие (ЧБТР), се казва в прессъобщение на Министерството на финансите.

В съответствие с утвърдените процедури и критерии за номиниране и назначаване на вицепрезиденти и главен секретар на ЧБТР, на всеки четири години изборът на представители в мениджмънта на банката се извършва на ротационен принцип между акционерите.

Съветът на директорите на институцията одобри Румъния като страна-акционер, която да издигне кандидатура за поста за следващия четиригодишен мандат.

Румънската кандидатура за вицепрезидентския пост, която вече бе одобрена, е на Валентина Елена Шиклован.

До 2007 Шиклован е била вицепрезидент „Банкиране и операции” в ЧБТР, а в момента е старши вицепрезидент по развитие на бизнеса в енергийната компания GDFSUEZ.

В Черноморска банка за търговия и развитие членуват: България, Гърция, Румъния, Русия, Албания, Армения, Азербайджан, Грузия, Молдова, Турция и Украйна.

България има статут на страна-учредителка на ЧБТР, като акционерното ни участие в уставния капитал на банката е 13,5%.

Членството на страната ни във финансовата институция позволява участието ни в съвместни инфраструктурни проекти в рамките на „Черноморско икономическо сътрудничество“, както и влияние при финансирането и осъществяването им.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още