IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Намалиха наполовина заплатите на командированите служители на ДАНС

Икономията е резултат от финансовите затруднения на агенцията заради намаляването на финансирането й съгласно бюджета за 2010

21:40 | 01.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Намалиха наполовина заплатите на командированите служители на ДАНС

Заплатите за командированите в чужбина служители на ДАНС, които осигуряват защитата на криптографската връзка на посолствата, ще бъдат намалени наполовина.

Тази промяна в Закона за Държавна агенция "Национална сигурност" приеха на първо четене депутатите от парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред днес, пише Dnes.bg.

Промяната се налага заради невъзможността ДАНС да изплаща тези възнаграждения, заяви заместник-председателят на комисията Красимир Ципов.

Държавните служители в задграничните представителства на агенцията, които се грижат за сигурността на обменяната информация, се командироват дългосрочно съгласно Закона за дипломатическата служба.

По думите на Красимир Ципов законопроектът е последица от финансовите затруднения, които агенцията изпитва заради намаляването на финансирането й след актуализацията на бюджета за 2010 г.

ДАНС изпитва и затруднения при изплащането на обезщетенията на съкратените служители. През юни председателят на агенцията Цветлин Йовчев обяви, че за целта са необходими 12 млн. лева, с които държавната агенция не разполага.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още