IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До 14 пъти са нараснали оборотите на варненски дискотеки при проверки

Не е открито нито едно данъчно нарушение на музикалния фестивал в Бургас

13:40 | 16.08.10 г.
До 14 пъти са нараснали оборотите на варненски дискотеки при проверки

При проверките на данъчните служители през почивните дни оборотите на нощните заведения във Варна са се увеличили от 6 до 14 пъти, съобщават от Националната агенция за приходите (НАП) в града.

Заради установеното масово укриване на обороти от собствениците на дискотеките е взета информация за продажбите по дни и месеци за три години назад. На основата на тези данни ще бъде изчислен действителният оборот на заведенията за последните години и той ще бъде обложен с данък. Собствениците ще трябва да платят и лихвите за всички недекларирани приходи със задна дата.

На най-големите нощни заведения ще бъдат направени ревизии за последните пет години.

Същевременно инспектори на НАП не са открили нито едно данъчно нарушение на музикалния фестивал "Spirit of Burgas" в Бургас от последните дни, съобщават от местната данъчна служба, цитирани от БТА.

Била е извършена пълна инвентаризация преди началото на фестивала, като всяка внесена и продадена стока е засечена. От данъчната служба съобщават, че оборотът на фестивала за трите дни общо е 224 хил. лева, а 9 хил. лева са постъпленията от продажбата на фланелки и други сувенири.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:12 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още