IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

М. Димитров: Рамката за бюджет 2011 е нереалистична

Да се очаква 3,6% ръст е "все едно да чакаш Дядо Коледа да дойде през лятото", смятат от Синята коалиция

14:30 | 29.07.10 г. 5
Автор - снимка
Създател
М. Димитров: Рамката за бюджет 2011 е нереалистична

Рамката за бюджет 2011 в този й вариант е нереалистична. Това каза съпредседателят на Синята коалиция Мартин Димитров след среща с представители на синдикалните организации КНСБ и „Подкрепа“.

Общо е било становището, че е необходимо да се създаде работна група от представител на парламентарно представените политически сили, синдикати, бизнес и представител на изпълнителната власт.

Работната група може да работи по бюджета, административната и пенсионната реформа, каза Димитров.

Рамката на бюджет 2011, която сега ни се предлага, е направена при грешни допускания, посочи Димитров и добави, че се очаква 3,6 процента растеж, като „това е все едно да чакаш Дядо Коледа да дойде през лятото“.

Съпредседателят на сините заяви, че някой в момента очаква едва ли не да постигнем един от най-високите растежи в ЕС.

Трябва да се повиши ефективността на разходите през програмни бюджети и ефективни мерки, посочи той.

Заместник-председателят на КНСБ Пламен Димитров заяви, че основната причина да не постигнат успех в разговорите с бизнеса вчера е тясната бюджетна рамка, представена от вицепремиера Симеон Дянков.

Димитров заяви, че спешно искат промяна на тази рамка, защото тя е нереалистична. Според синдикатите предложенията на социалното министерство за пенсионната реформа няма да закрепят дефицита в осигурителната система.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:28 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
madcow
преди 13 години
... от фискалния резерв.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
madcow
преди 13 години
Леле, миналата година на балансиран бюджет ще изкарат над 3.8% дефицит, а при 2.5% дефицит да очакваме реално 6.3% ли? Тоест 4,2 млрд лева - колкото остана от бюджетния излишък.Чудя се сега пак ли Станишев е виновен за тези 2.5%?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
Гари
преди 13 години
Разбира се, че е нереалистична. И е напълно непонятно защо Дянков и другите гении предвиждат да има 3.6% ръст на БВП, но и 2.5% бюджетен дефицит. Защо дефицит бе хора, като имаме ръст. И как ще го финансирате тоя дефицит, защото фискалният резерв вече е на минимума? Ще емитирате облигации за 1.7 млрд. лева? Кой ще ви ги купи и къде ще отидат лихвите???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още