IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Краун ейджънтс" предаде окончателния си доклад преди тръгване

Докладът включва общо 332 препоръки за подобрение при приходни и финансиви агенции у нас, нито една от тях не се разкрива публично

11:33 | 20.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
"Краун ейджънтс" предаде окончателния си доклад преди тръгване

Британската консултантска компания "Краун ейджънтс" предаде на министъра на финансите окончателния си доклад по изпълнението на програмата за модернизация на българската финансова администрация, съобщиха от фирмата. Договорът на британската консултантска фирма изтече на 30 юни и беше взето решение да не се подновява.

Докладът съдържа обобщение на всички дейности на компанията по програмата и включва общо 332 препоръки за подобрение. Те са изготвени и предоставяни периодично, на различни етапи от програмата и тяхното прилагане ще даде възможност за допълнителни ползи за България и след края на консултантския договор, смятат от фирмата.

Около две трети от направените препоръки се намират в различни етапи на изпълнение от страна на отговорните за това агенции и техният пълен ефект все още не е установен, се посочва в съобщението. Нито една от препоръките не се разкирва публично.

Програмата за модернизация на българската финансова администрация започна през юни 2007 г., след 6-месечно прекъсване след края на предишния митнически проект на "Краун ейджънтс".

Съветниците от фирмата са подпомагали агенции, отговарящи пряко или косвено за защитата на приходите и предотвратяването на измами. Това са Националната агенция за приходите, Агенция "Митници", други второстепенни разпоредители към Министерството на финансите и Държавната агенция "Национална сигурност".

По настояване на финансовия министър по времето на сключване на договора, ролята на "Краун ейджънтс" стана по-малко оперативна и предимно стратегическа, като се насочи към развитието на капацитета на агенциите чрез предоставянето на консултантска помощ и обучение, се отбелязва още в съобщението на "Краун ейджънтс" .

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:03 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още