IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дянков вече няма съвет, който да му помага за стратегическо планиране

До 1000 лв. глоба ще се налага на разпоредители с бюджетни кредити, които бавят информация за състоянието на системите за финансово управление и контрол

10:36 | 02.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Дянков вече няма съвет, който да му помага за стратегическо планиране

Парламентът реши да се закрие консултативният съвет за финансово управление и контрол към министъра на финансите. Това стана при гласуване на второ четене на промени в Закона финансовото управление и контрол в публичния сектор.

Според сега действащите норми в закона съветът подпомагаше министъра на финансите при стратегическото планиране, наблюдението и координацията на финансовото управление и контрол и управленската отговорност.

Депутатите приеха да се налага глоба между 200 и 1000 лева на ръководители на организации, първостепенни разпоредители с бюджетни кредити, с изключение на Висшия съдебен съвет и Сметната палата, които не са предоставили на министъра на финансите до 31 март информация за състоянието на системите за финансово управление и контрол.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:42 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още