IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

На 8 юли ще бъдат представени мерки за реформа на държавната администрация

Дянков представи 4 приоритета на правителството, сред тях се нареди „прогнозируемост и стабилност на данъчната ни система“

15:02 | 28.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
На 8 юли ще бъдат представени мерки за реформа на държавната администрация

До края на месеца всички министерства ще предложат мерки за реформа на държавната администрация, а на 8 юли предложенията ще бъдат представени пред Министерския съвет и обществеността, съобщи министърът на финансите Симеон Дянков.

Мерките ще бъдат приети, „за да може държавната администрация да работи добре за вас като инвеститори и за нас като данъкоплатци“, каза Дянков по време на форум в София, на който представители на правителството се срещнаха с представители на бизнеса.

Главните цели и приоритети на кабинета до края на мандата са четири, посочи Дянков. Основна цел е изграждането на по-добрата инфраструктура в България - „става въпрос главно за пътища, но и въобще за транспортните системи на България, които включват пристанища и летища“, посочи той.

Втората тема е поощряването на производството в България не само на големите фирми и инвеститори, но и на малките и средните фирми.

„Там вече от значение е данъчната ни политика - по-ниските данъци, по-добрата прогнозируемост и стабилност на данъчната ни система, с които по-лесно се прогнозира оттук нататък как да се инвестира в България“, каза той. „От тази гледна точка смятам, че ние сме най-прогнозируеми, с най-стабилната и с най-добра прогноза не само на Балканите, но и в целия Европейски съюз.“

По време на форума не бяха коментирани идеите за повишаване на данъците от следващата година.

Третата тема е премахването на спирачките пред правенето на прозрачен бизнес, а именно борбата с организираната престъпност, корупцията в администрацията, контрабандата и борбата със сивия сектор, каза Дянков.

Последната тема, която е тема на цялото правителство, това е реформата в държавната администрация. „Ако има по-ефективна държавна администрация, оптимизация, сливане на части на държавната администрация с еднакви функции, то това спестява и пари на данъкоплатците, и премахва възможностите за корупция“, коментира Дянков.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:47 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още