IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

28% се осигуряват на минимума

Най-много са укритите доходи и осигуряванията на минимална заплата в сферата на строителството, туризма, услугите и леката промишленост

16:56 | 24.06.10 г. 2
Автор - снимка
Създател
28% се осигуряват на минимума

Около 28% от работещите българи в началото на годината са се осигурявали на минималния за страната доход. Това заяви в Бургас управителят на Националния осигурителен институт (НОИ) Христина Митрева.

Преди няколко години близо половината работещи са се осигурявали по този начин, добави тя, цитирана от БТА. През 2009 г. 24% от работещите са приели да бъдат осигурявани на минимална заплата.

Според Митрева има тенденция за намаляване на опитите от страна на работодатели и работници да укриват част от доходите. За това са спомогнали и постоянните проверки, които НОИ извършва съвместно с НАП, посочи Митрева.

Според нея най-много са укритите доходи и осигуряванията на минимална заплата в сферата на строителството, туризма, услугите и леката промишленост.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:27 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
be_google
преди 14 години
Затова и МРЗ трябваше да се качи поне на 500 лв и пак щеше да е от най-малкоте в ЕС!!!! За нея са "вързани"и някои социални плащания, таксите за държ.университети, някои от заплатите в бюджетната сфера и т.н. Съчетано с повишаването на акцизите и ДДС, щеше да е поносимо за мнозинството българи. Учудваща е липсата на идеи за реформи в герб- направо си е непукизъм тяхното.....отдадоха се на преяждане с власт и забравиха, че трябва и да се прави успешно и антикризисно управление....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
Спящият бик
преди 14 години
Значи са приели за себе си, че после ще получават минимална пенсия. Какво им пука на НОИ тогава? Единственият логичен отговор е, че НОИ възнамерява да им вземе повече, отколкото после да им даде.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още