IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Синята коалиция постави условията си за подкрепа на бюджета

Сините искат да знаят за какво ще се ползват 1,23 млрд. лв., заложени като непредвидени разходи, както и да се възстановят първоначалните средства за здравеопазване

14:21 | 22.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Синята коалиция постави условията си за подкрепа на бюджета

Две са условията, при които Синята коалиция ще подкрепи актуализацията на бюджета на второ четене. Това съобщи на пресконференция в Стара Загора народният представител от ДСБ Иван Иванов, зам.-председател на парламентарната група на Синята коалиция.

Първото условие е да се конкретизира за какво ще бъдат използвани залегналите средства за непредвидени разходи в размер на 1,23 млрд. лв.

„Държим те да бъдат описани по сектори - здравеопазване, социална политика, реформа в централната администрация, ако това не стане, няма да гласуваме този текст“, подчерта Иван Иванов, цитиран от БТА.

„Има много структури с дублиращи функции, създадени в последните осем години, които трябва да бъдат ликвидирани“, добави той.

Второто условие е да се възстановят 54-те милиона лева, предвидени в първоначалния вид на Бюджет 2010 за здравеопазването. Средствата са необходими за спешната помощ, за хемодиализа, за медикаменти за тежки заболявания.

Според Иван Иванов Синята коалиция има още един аргумент в подкрепа на актуализацията на бюджета - правителството се е съобразило с две техни искания. Едното е да не се пипат заплатите и пенсиите, а второто - да не се повишават данъците.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:50 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още