IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Общински финансисти се събират в Несебър

Над 350 общински финансисти ще обсъждат състоянието на общинските бюджети в ситуация на криза

09:50 | 10.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Общински финансисти се събират в Несебър

Национална среща на финансистите от общините започва от днес в Несебър, съобщиха от Националното сдружение на общините (НСОРБ). Срещата ще продължи до 12 юни и се организира за тринадесети път.

Над 350 общински финансисти, експерти, заместник-кметове, кметове и председатели на общински съвети ще обсъдят състоянието на общинските бюджети в ситуация на криза, както и тенденциите в развитието на приходната база.

В срещата ще участват заместник-министърът на финансите Владислав Горанов, Добринка Михайлова - ръководител на Изпълнителна агенция „Одит на средствата от ЕС“.

В днешната програма на форума ще се обсъждат добри практики и често допускани грешки в управлението на местните финанси.

В петък ще бъдат представени гледните точки на Министерство на финансите по отношение на финансовата стабилност и устойчиво развитие на общините, на ИА „Одит на средствата от ЕС“ за правилата за финансово управление на средствата и изводите от анализа на отчетите на общинските бюджети за 2009 и тенденциите за 2010 и 2011 г.

В края на заседанието за първи път ще бъде връчена и наградата „Общински финансист новатор“- за периода май 2009 - юни 2010 години.

По време на срещата тази година ще се обсъжда и проектът за нов Закон за местните данъци и такси и на концепцията на Закона за местните финанси.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още