IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ДСБ мислят дали да подкрепят бюджетната актуализация, още чакат параметрите

Ако бъде прието предложението на „Атака“ за таван на лихвите, ще има срив на банковата система, казват тъмносините

13:26 | 01.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
ДСБ мислят дали да подкрепят бюджетната актуализация, още чакат параметрите

ДСБ ще реши дали да подкрепи актуализацията на бюджета след широк кръг от консултации с партньорите си от „Синята коалиция плюс“. Становището е на ръководството на партията, представено пред журналисти от Веселин Методиев. „Ще помоля СДС да го направим съвместно с тяхното ръководство“, добави той.

Методиев припомни, че последният случай на актуализация на бюджета в средата на годината е бил през 1997 г. при правителството на ОДС, когато е трябвало да бъде въведен валутният борд у нас. Затова, като се опират на опита си, от централата смятат, че към тази тема не може да се подхожда хазартно.

Заместник-председателят на ДСБ Иван Иванов обясни обаче, че вече две седмици чакат да получат параметрите, за да може да има по-конкретни коментари.

Ако предложението на „Атака“ за налагане на таван на лихвите бъде прието, тъмносините прогнозират срив на българската банкова система, отблъскване на чуждестранните инвеститори и банки.

Според ДСБ президентът Първанов няма основание да твърди, че в момента в България има наложен полицейски маниер на управление. Няма да подкрепя такова твърдение, защото полицейщина е злоупотреба с власт за постигане на политически цели, категоричен беше Веселин Методиев. От ДСБ смятат, че ГЕРБ се стреми да се бори с престъпния свят.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още