IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Очаква се 5% ръст на туризма през летния сезон

До края на месеца ще бъдат подписани договори за реклама на страната ни в Русия и Германия

11:41 | 20.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
Очаква се 5% ръст на туризма през летния сезон

Имаме основания да очакваме ръст през летния туристически сезон от 5% спрямо миналата година за цялата страна. Това съобщи на пресконференция заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов.

Той посочи, че до края на юни ще започне Комуникационната кампания за насърчаване на вътрешния туризъм в България, ако премине без обжалвания обществената поръчка. Целта е да се повиши информираността за пътувания целогодишно в страната.

Предвидено е да се проведе и обществена поръчка за реклама в интернет.

По думите на Маринов до края на месеца ще бъдат подписани договорите за реклама в Русия и Германия.

Много от чуждестранните туристи харесват това в България, че могат да съчетаят едновременно зимния ски туризъм със СПА туризма, отбеляза Иво Маринов.

За популяризиране на СПА туризма Инициативен комитет организира СПА номинации на годината. Официалната церемония по връчването на наградите ще е на 6 юни в Правец. На нея ще бъдат отличени обекти в различни категории - известни СПА комплекси в страната, които отговарят на световните изисквания за СПА център.

Данни за зимния туристически сезон:

Българите ходят на зимна почивка заради храната, чужденците – заради ските
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още