IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

На едно от последните места в света сме по конкурентоспособност

От 38-мо място през миналата година в новата класация изпадаме до 53-то

21:39 | 19.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
На едно от последните места в света сме по конкурентоспособност

България е на едно от последните места в света по конкурентоспособност, според годишната класация на швейцарския институт IMD.

Страната ни, която институтът включва в касацията от 2006 г. насам, изпада до 53-то място от общо 58 страни, след като миналата година заемаше 38-о място.

За първи път от десетилетия Сингапур и Хонконг успяват да изпреварят в класацията САЩ, заемайки съответно първо, второ и трето място. Сингапур и Хонконг показаха голяма устойчивост на кризата въпреки голямата волатилност в икономическото им представяне, се посочва в доклада.

Челната десетка се допълва от Швейцария, Австралия, Швеция, Канада, Тайван, Норвегия и Малайзия. Азиатските страни са облагодетелствани от силното търсене в региона, както и от въвеждането на ефективни политики.

Китай е 18 позиция, Индия – на 31-ва, Бразилия - на 38-ма, а Русия – на 51-ва. Румъния запазва от миналата година 54-тата си позиция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:05 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още