IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Националният превозвач на ОАЕ стъпва в България чрез Olympic Air

Компанията ще лети от Атина до София и Букурещ, както и до две ваканционни дестинации в Гърция

14:14 | 15.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
Националният превозвач на ОАЕ стъпва в България чрез Olympic Air

Националният авиопревозвач на Обединените арабски емирства (ОАЕ) - Etihad Airways, започва за първи път да продава билети за полети до България и Румъния.

Клиенти на компанията ще могат да летят и до две от водещите гръцки ваканционни дестинации след подписване на ново споразумение с Olympic Air относно взаимно поемане на пътници в самолети на съответните превозвачи, става ясно от съобщение на гръцкия превозвач.

Новата сделка с Olympic Air, предвиждаща всяка от компаниите да продава определен брой места в самолетите си в ползва на другата, влиза в сила от днес с продажба на билети, докато полетите стартират от 18 май. В момента Etihad Airways лети по 61 дестинации в света.

Etihad започна да лети до гръцката столица през юни 2009 г., първоначално с по три полета на седмица. Поради големия интерес към линията честотата на полетите беше увеличена до един полет всеки ден от януари 2010 г.

Сега клиентите й ще могат да летят чрез Olympic Air и до Солун, Родос, София и Букурещ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:54 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още