IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите на Пощенска банка избраха Райка Онцова за член на Надзорния съвет

Тя е експерт и професионалист в областта на банковото дело и одита на финансовите институции с дългогодишен опит

17:43 | 25.07.22 г.
Автор - снимка
Създател
Акционерите на Пощенска банка избраха Райка Онцова за член на Надзорния съвет

Общото събрание на акционерите на „Юробанк България“ АД (Пощенска банка) избра днес за нов член на Надзорния съвет на банката Райка Онцова. Тя е експерт и професионалист в областта на банковото дело и одита на финансовите институции с дългогодишен опит. Стартира кариерата си като експерт в БНБ през 1983 година, където е била и главен одитор. 

В над 37-годишния си опит Райка Онцова е заемала водещи позиции в ръководните органи на редица търговски банки, както и на „Борика“ АД. Онцова има впечатляващ опит в управленско консултиране и подпомагане на финансови институции при значими проекти за финансово отчитане, корпоративна оценка, вътрешен одит, управление на риска и други стратегически решения.

Тя притежава експертиза за извършването на цялостна оценка в съответствие с Регламента за единния надзорен механизъм (SSM) и е била ръководител на екип, ангажиран с оценката на няколко търговски банки у нас.

Райка Онцова е завършила магистърска степен по счетоводство в УНСС, а професионалната ѝ експертиза е подкрепена от множество допълнителни квалификационни степени и обучения, сред които The Certified Merger & Acquisition Advisor Credentialing Program (АМ&АА Chicago, IL), Програмата за акредитиране на сертифициран консултант по сливания и придобивания (Асоциация на консултантите по сливания и придобивания в малки и средни компании, Чикаго, Илинойс), AM&AA and Wake Forest University NC Charlotte Centre и др.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:26 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още