IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кой кой е в бъдещия коалиционен кабинет?

В понеделник съставът на правителството ще бъде гласуван от Народното събрание

14:02 | 11.12.21 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Николай Събев от "Продължаваме промяната“ е номиниран за министър на транспорта и съобщенията.  Николай Събев е роден на 24 септември 1960 г. в Русе. Завършил е "Експлоатация и управление на флота и пристанището" във Висшето военноморско училище "Н. Й. Вапцаров" и "Икономика и управление на транспорта" в Университета за национално и световно стопанство /УНСС/.

От 1983 г. в продължение на 10 години работи в "Параходство Българско речно плаване", включително и като търговски директор. През 1993 г. Николай Събев основава спедиторската фирма "Еконт транс", която се занимава със спедиция на международни и вътрешни пратки. Четири години по-късно - през 1997 г. основава куриерската фирма "Еконт експрес". Във всички години от съществуването на двете компании Николай Събев се занимава активно с тяхното управление, както и с развитието на Русе, където е и седалището на фирмата му. За да развие креативния потенциал на екипа си, през 2018 г. Николай Събев се премества в София, а през 2020 г. открива "Лабораторията на "Еконт".

Иван Иванов от БСП е номиниран за министър на земеделието.  Иван Иванов е роден на 13 август 1975 г. в Шумен. Завършил е история в Софийския университет "Св. Климент Охридски" и право във Великотърновски университет "Св.Св.Кирил и Методий". Има образователна и научна степен "доктор на историческите науки" от Шуменския университет "Епископ Константин Преславски". Бил е член на Шуменската адвокатска колегия.

В продължение на два мандата Иван Иванов е общински съветник от групата на БСП в Общинския съвет на община Шумен от 2007 г. до 2013 г.

Последователно е депутат от коалиция "БСП за България" от 42-ото до 47-ото Народно събрание. В 42-ото Народно събрание (2013-2014) е бил член на Комисията по правни въпроси, на Комисия по европейските въпроси и контрол на европейските фондове и на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. Той е зам.-председател на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове и член на Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред в 43-ото Народно събрание (2014-2017). В 44-ото Народно събрание (2017-2021) е бил член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове и е зам.-председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. В 46-ото Народно събрание (21 юли-15 септември 2021) Иван Иванов е член на Комисията по въпросите на Европейския съюз и зам.-председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. От 15 април 2021 г. Иван Иванов е зам.-председател на Парламентарната група на коалиция "БСП за България".

Христо Проданов от БСП е номиниран за министър на туризма. Христо Проданов е роден на 24 март 1977 г. в Панагюрище. Завършил е Минно-геоложкия университет "Св. Иван Рилски". Има магистърска степен по индустриален мениджмънт. Бил е член на Съвета на директорите на общинската фирма "Пазари Изток" в София, на общинското дружество "Галатея 2002" в София и на държавната компания "Кинтекс" ЕАД.

Христо Проданов е бил председател на Районния съвет на БСП в столичния район "Триадица". От май 2016 г. е бил зам.-председател на Градския съвет на БСП в София. От 19 април 2017 г. последователно е депутат от коалиция "БСП за България" от 44-ото до 47-ото Народно събрание В 44-ото Народно събрание /2017-2021 г./ е бил член на Комисията по икономическа политика и туризъм и на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта. Той е член на Комисията по икономическа политика, иновации и туризъм и на Комисията по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите в 46-ото Народно събрание /21 юли - 15 септември 2021 г./. От 12 септември 2018 г. е зам.-председател на Парламентарната група на коалиция "БСП за България".

Атанас Атанасов от "Продължаваме промяната“ е номиниран за министър на културата. Атанас Атанасов е роден на 3 април 1990 г. в Хасково. Завършва с отличие езиковата гимназия в града.

Има бакалавърска степен по театрално изкуство от Whitman College, САЩ, където е приет на пълна стипендия и се дипломира в топ 3 процента на своя випуск. Живял е в Холивуд, Берлин и Лондон, като освен артист, се изявява и като продуцент на документално кино. Филмът му "Отключи сцената" печели първо място в категорията "Избор на публиката" на фестивал в Джорджия, САЩ.

Инициатор е на кампания за набиране на средства за възстановяването на читалището в родното село на баба му и дядо му - Татарево. Вече 6 поредни години организира фестивала "Отключено", за да поддържа жива сцената на читалището.

Радостин Василев от "Има такъв народ" е номиниран за министър на спорта.

Радостин Радостин

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Радостин Василев е юрист с експертиза в областта на гражданското право и правната регулация на спорта. Той е роден на 1 януари 1985 г. в Плевен. Завършил е право в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Като член на Софийската адвокатска колегия Радостин Василев има 13-годишен опит в областта на гражданското, облигационното, търговското, трудовото право и изпълнителното производство. Той е един от малкото специалисти в България, които се занимават с международно спортно право. 

Радостин Василев е консултирал спортисти, спортни федерации и спортни клубове. Той е осъществявал процесуално представителство пред Международната футболна федерация /ФИФА/ и Съюза на европейските футболни асоциации /УЕФА/ при спорове и казуси във футбола, както и пред Международния спортен арбитражен съд в Лозана, Швейцария.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 2
serafima
преди 2 години
Няма ли поне накой да иска да има за управляващи не калинки с измислени дипломи, а сериозни момчета???? ИЛ БОКО ВИ НАУЧИ на друг стандарт? Откога стана подигравателно, ако си завършил пълен курс във водещи в света университети? Николаниа Ангелкова се правеше на такъв възпитаник, но там не я знаеха в списъците си там и тя неохотно призна, че е била за 2 седмици, платени от баща й. Барни Ръбъл беше поне забавен. *** остана в историята, заедно с издигане авторитета на поцинкованите кофи.ХАЙДЕ да гоним истинското! Била съм в основни световни университети като специализант и после преподавател и ЗНАЯ МНОГО добре какво значи ДА ДИШАШ онзи въздух и израстваш там!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 2
redcretin
преди 2 години
Ясно се виждат както "харвардската" дружинка с реална дейност в София, така и вкопчените в постове и държавни позиции от години. Дупе да ви е яко!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още