IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Р. Радев: Нашите различия са част от богатството и потенциала на нацията

Успели сме в миналото, можем го и днес, изтъкна държавният глава

22:11 | 06.09.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Пресцентър на президентството</em></p>

Снимка: Пресцентър на президентството

Време е да се излекуваме от комплексите за политическа обреченост, защото сме доказали, че можем да постигаме големи цели. Това заяви президентът Румен Радев в словото си в Пловдив по случай 136 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия, предаде БТА.

Успели сме в миналото, можем го и днес, изтъкна държавният глава. Ключът е в духа на Съединението, в чувството, че сме един народ. Нашите различия са част от богатството и потенциала на нацията, заяви той на площад "Съединение".

Стотици пловдивчани и гости на града присъстваха на тържествения митинг-заря по повод 136-та годишнина от Съединението.

"В пловдивската есен на 1885 година Съединението решава завинаги провокативната дилема "румелийци или българи". Изкуственото разделение, което застрашава националното единство, е пометено от самия народ. Всяко идване в нашия град е среща с уроците на Съединението и съкровените изяви на българския дух", каза в приветствието си кметът на Пловдив Здравко Димитров. Историята не е само летопис на сражения, триумфални шествия, величия и провали, а част от морала на човечеството, отбеляза той.

 На днешния ден през 1885 г. в Пловдив след военен преврат се създава временно правителство, което обявява присъединяването на Източна Румелия към Княжество България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още