IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

От втория път: Депутатите приеха оттеглянето на проектокабинета на ИТН*

От ГЕРБ гласуваха "против"

10:51 | 12.08.21 г. 1
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Народното събрание успя да приеме оттеглянето на проектокабинета на „Има такъв народ“ (ИТН). Желанието на Пламен Николов да не е премиер на страната беше гласувано със 105 гласа "за".

Припомняме, че по-рано днес депутатите не успяха да съберат кворум при първия опит за гласуване и се наложи свикване на спешен председателски съвет, за да се реши как да продължи дневният ред при така създалата се ситуация.

Малко след 10.30 ч. заседанието беше подновено и след поименна проверка в крайна сметка решението бе прието.

Парламентарната група на „Има такъв народ” отново напусна пленарната зала преди гласуването за оттеглянето на проектокабинета.

Този път обаче депутатите от ГЕРБ гласуваха, макар и „против“.

По време на първото гласуване от партията на Бойко Борисов настояха за редакционни промени на решението мандатът за формиране на правителство на "Има такъв народ" да приключи неуспешно и отказаха да участват в гласуването.

Искането им не бе уважено, но във второто гласуване те поне взеха участие и осигуриха кворум в залата.

След окончателното гласуване на решението и края на точката за кабинета на Пламен Николов от "Има такъв народ" се върнаха обратно в пленарната зала.

Малко след това от партията на Трифонов коментираха пред медии в кулоарите на парламента, че от днес вече са в опозиция на всички. На въпрос дали това е бил търсен ефект, Филип Станев, обясни, че не са го целяли умишлено. "Искахме да има кабинет. Сега се оказахме опозиция на всички", каза той, цитиран от БНР.  Филип Станев заяви, че „Има такъв народ“ няма да подкрепи трети мандат.

*Обновена към 11.43 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:19 | 07.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
KP6952
преди 3 години
Болестта ковид19 се проявява най-вече като душевни отклонения. Най ярко това се вижда в Народното събрание.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още