IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Деца до 12 години от "зелена зона" за Covid няма да се тестват при влизане у нас

България поставя Кипър, Великобритания, Испания, Фиджи и Кувейт в "червена зона"

15:55 | 16.07.21 г.
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС/БОБИ ТОШЕВ</em></p>

Снимка: БГНЕС/БОБИ ТОШЕВ

Деца на възраст до 12 години, пристигащи от държави със слабо до умерено разпространение на коронавируса (зелена и оранжева зона), ще влизат в България без тест за Covid-19. Това се посочва в нова заповед на Министерството на здравеопазването.

Заповедта влиза в сила от 19 юни, понеделник, допълват от пресслужбата на ведомството.

Отваря се и ГКПП „Стрезимировци“ в близост до Трън, който ще работи от 8 до 20 ч., считано от днес, 16 юли.

България поставя в „червения“ списък за висок риск от разпространение на коронавируса Кипър, Великобритания, Испания, Фиджи и Кувейт, вижда се още от заповедта. В „червената зона“ влизат още Индия, Бангладеш, Непал, Шри Ланка, Малдивите, ЮАР, Чили, Колумбия, Панама, Коста Рика и други страни. 

В „зеления списък“ са повечето държави от Европейския съюз (ЕС), както и Сан Марино, Монако и Ватикана.

Пристигащите от Русия и Португалия ще са задължени да представят отрицателен PCR тест за Covid-19, проведен до 72 часа преди влизането в страната, в противен случай ще бъдат поставяни под карантина за 10 дни.

Директорът на съответната регионална здравна инспекция може да отмени карантината при предоставяне по електронна поща на документ, показващ отрицателен резултат от проведен до 24 часа от влизането в страната PCR тест.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:29 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още