IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Шофьорските изпити в София ще се провеждат в нова, самостоятелна сграда

Оборудвани са 2 зали, а резултатите ще се получават непосредствено след приключване на изпита

13:05 | 05.07.21 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията</em></p>

Снимка: Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията

Изпитите за водачи на моторни превозни средства в София ще се провеждат в нова, самостоятелна сграда към Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация".

Днес служебният министър на транспорта Георги Тодоров откри залите за изпити, съобщават от пресслужбата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Новите изпитни зали са отделени от основната сграда, в която са разположени служителите на агенцията, което ще раздели потоците от хора и ще подобри което ще раздели потоците от хора и условията за кандидатите при полагането на изпитите.

Изпитите ще се провеждат 2 зали с по 13 работни станции, които са напълно електронизирани. Местата са с по 2 повече във всяка една от залите. Кандидатите ще могат да научават резултатите от изпита непосредствено след неговото приключване.

Осигурена е рампа за хора с увреждания и обособени места в залите за тях. Обособено е място и за кандидатите, които чакат, със санитарен възел.

На ден в София минават 6 групи на изпит. С новата организация ще бъдат изпитвани с 24 кандидати повече на ден. Продължаваме обновяването и в други дирекции. В Благоевград вече има нова изпитна зала, в едно с гише за обработка на административните документи, коментира Тодоров.

На въпрос ще има ли разговори с бранша за увеличаване на часовете за кормуване, министър Тодоров каза, че темата е отворена и комуникацията продължава, за да се намери пресечна точка между това, което иска администрацията, и това, което търси като ефект браншът, предава БТА.

"На първо място трябва да се водим от идеята за безопасност и сигурност на пътя. Часовете трябва да са толкова, колкото са достатъчни това да се случи. Лично аз съм за увеличаване на часовете, но то не трябва да бъде самоцел,а синхронизирано с качеството на обучение", коментира транспортният министър.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още