IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Областните пътни управления и пътноподдържащите фирми ще наблюдават за свлачища

Ще се обхождат рискови участъци от пътната мрежа и при необходимост превантивно ще се затварят пътни отсечки

13:42 | 01.02.21 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Областните пътни управления и пътноподдържащите фирми ще извършват постоянни обходи на трасетата, на които има опасност от свличане на скална маса. Това е разпоредил председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски заради обилните валежи от последните седмици, затоплянето и активизирането на редица свлачища и срутища, съобщават от пресслужбата на Агенцията.

С прогнозата за затопляне на времето и повишаването на температурите нараства опасността от активизирането на нови геодинамични процеси, най-вече в дифилетата и в планинските райони, посочва се в съобщението на институцията.

При опасност от големи срутища превантивно ще се затварят пътни участъци, посочва още Агенцията.

Към момента заради срутища са въведени ограничения в 7 участъка от републикански пътища. Временно движението на магистрала „Струма“ в отсечката от 7-ми до 9-ти км е ограничено в двете посоки поради обрушване на ската, като обходният маршрут за леките автомобили е по пътя през Мало Бучино и Владая, а тежкотоварните превозни средства изчакват на място.

Затворен е участъкът Своге – Ребърково в района на с. Елисейна поради срутването на скална маса на пътното платно и обрушването на ската. Движението се пренасочва по обходен маршрут. 

Поради активизирало се свлачище остава ограничено преминаването по пътя за Рилския манастир след с. Пастра. Пропускат се само автомобили със специален режим на движение, автомобили на Спешна медицинска помощ, органите на МВР и Пожарна безопасност и защита на населението, както и превозни средства, обслужващи манастира, само през светлата част на денонощието от 6 ч. до 18 ч.

Движението по второкласния път Симитли – Банско в района на с. Градево се осъществява в една лента заради подкопаване от дъждовете. Нарушена е пътната настилка и на третокласния път Сатовча – Доспат след отбивката за с. Осина в област Благоевград. В област Смолян временно движението по път Сатовча – Доспат в района на Доспат се извършва в една лента поради пропадане на банкета и част от лентата за движение.

Трафикът по пътя Рудозем – Смолян в един участък също се осъществява в една лента с пропускателен режим заради пропаднал пътен банкет на пътното платно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:48 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още