IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Антиправителствените протести продължават осми пореден ден

В социалните мрежи се разпространяват призиви днешният протест да бъде най-мащабният досега

18:48 | 16.07.20 г. 2
Автор - снимка
Автор
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Investor Media Group

"Да защитим демокрацията - ден осми" - под този надслов пред сградата на президентството и пред тази на бившия Партиен дом започна поредната антиправителствена демонстрация в 17 часа, предава БНР.

В социалните мрежи се разпространяват призиви днешният протест да бъде най-мащабният досега.

Тази вечер със своя официална трибуна и озвучителна уредба в гражданските протести се включи сдружение БОЕЦ. Там са опънати лозунги за свобода и справедливост, както и призив: "Освободете Иванчева и Петрова!". На площад "Независимост" се развяват сините знамена на Националния синдикат "Защита".

Демонстрацията в центъра на София осми ден е с искания за оставки на правителството и на главния прокурор. 

От мощната озвучителна уредба на площада звучат песни на възрожденци, както и бардовете от началото на демократичните промени в България. 

"Маринов, чао", "Борисов, чао", "Гешев, чао", "Изгорихме боклука на Европа, сега е ред да изгорим и нашия", гласят плакати, издигнати от протестиращите.

Кордонът около площада пред сградата на Министерския съвет не е толкова плътен, кордон има и пред официалния вход на президентството, както и пред официалната трибуна на сдружение БОЕЦ, което последните вечери присъстваше на протеста със свои участници, но не и със своя официална трибуна, а от тази група, която се намира на т.нар."триъгълник на властта" на площад "Независимост" вече се скандира и "Оставка!".

Тази вечер се очаква протестът в София да бъде подкрепен от протестиращи, които да дойдат от Бургас. Те ще донесат българското знаме, което бе поругано, а след това забито на плажа в "Росенец". Очаква се то да пристигне пред Националния стадион "Васил Левски" и знаменосци в шествие да преминат с него пред сградата на правителството и сградата на президентството. 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:33 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 1
Mechkata
преди 3 години
След като и търговци на знаменца и *** се навъдиха....останаха колички за царевица и пуканки да плъзнат. Ако имаше и будка за наливна бира щеше вече да е пълно веселието.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
Спящият бик
преди 3 години
Този Протест все повече прилича на Панаир!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още