IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

И област Търговище се появи на картата на коронавируса у нас

Нови 46 лабораторно потвърдени случая на коронавирус са регистрирани за денонощие, починали са още двама души

08:15 | 09.05.20 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Getty</p>

Снимка: Getty

Нови 46 потвърдени случая на коронавирус за денонощието са регистрирани у нас. Това стана ясно по време на редовния брифинг на Националния оперативен щаб. От тях настанените в болница са 22-ма.

С това общият брой на потвърдените лабораторно случаи в страната достига 1911.

Към момента има 11 активни области на заразата, новата е Търговище, където има потвърден едни случай. В София новите заразени са 16, 11 души са в Ямбол, седем в Плевен, трима във Видин и по двама в Пловдив и Благоевград. По една потвърдена проба има още в Кърджали, Монтана и Разград.

За денонощието има четирима загинали, освен двамата души от вчера има и нови два случая, с което броя на починалите достига 88. Случаите от изминалото денонощие са на двама мъже от София на 84 г. и 74 г., както и два случая в Ямбол на жена на 52 г. и мъж на 86 г. Всички те са имали съпътстващи заболявания.

В Кърджали е установен и случай на репозитивиране с коронавирус. В случая не става дума за ново заразяване, а за мигриране на вируса в долните дихателни пътища, поясниха от оперативния щаб.

Нараства и броя на медицинските лица с COVID-19. Нови пет случая има за денонощието – на четирима лекари и една медицинска сестра.

Излекуваните също се увеличават с 21 души – в София, Сливен, Бургас и Кюстендил, с което общият им брой достига до 422 души.

В болница към момента са 380 души с доказана инфекция. От тях 49 души са настанени в интензивни отделения.

В световен мащаб вече е надмината бройката от 4 млн. заразени, като увеличението за денонощие е от над 97 000. Общо починали са 276 000 души.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 1
wag1111
преди 4 години
https://***.youtube.com/watch?v=gFCo2cMPzHA
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 4
penman
преди 4 години
Пий си лекарствата и стига си вилнял във форума. Не разбираш нищо от това, което коментираш. Това, че имат съпътстващи заболявания, въобще не означава че щяха да загинат. Вирусът уврежда комплексно организма и влошава състоянието на и без това увредените органи и системи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 5
крас
преди 4 години
Според ЦСИ броят на починалите у нас през 2019 година е 108 500 човека или по 300 починали на ден. Един окръжен град е изчезнал само за година!!За тези близо ДВА МЕСЕЦА борба с корона вируса са починали 67 човека, които на фона на починалите за това време от останалите болести които са 18 000 човека са цели 0,37% !!0,37 % от всички починали са от СЪПЪТСТВАЩИ НА КОРОНА ВИРУСА ЗАБОЛЯВАНИЯ , А НЕ ОТ САМОТО ЗАБОЛЯВАНЕ !!!КАКВО СЕ СЛУЧВА С ЛЕЧЕНИЕТО НА БОЛНИТЕ ОТ ИНФАРКТ , ИНСУЛТ , РАКОВИ ЗАБОЛЯВАНИЯ ?!!! Как се лекуват те когато болниците са ЗАТВОРЕНИ?!!Ами НЕ СЕ ЛЕКУВАТ нормално. Тази неспираща истерия вече е съсипала ЗДРАВНАТА СИСТЕМА , образованието и икономиката. ЩЕ ДОЙДЕ ДЕН И ЦЯЛАТА ИСТИНА ЗА НЕВИДИМИЯ ВРАГ, С КОЙТО НИ ОБЛЪЧВАТ ЕЖЕМИНУТНО МЕДИИТЕ ЩЕ БЛЕСНЕ. Ще бъде много късно защото много хора ще са си отишли от този свят ПОРАДИ ЛИПСВАЩА ЗДРАВНА ПОМОЩ , поради СЪСИПАНАТА ИКОНОМИКА и ЧОВЕШКИ СЪДБИ. НАСАДЕНИЯТ СТРАХ И ОТЧУЖДАВАНЕТО ЩЕ ОСТАНАТ ТРАЙНО В ПОВЕДЕНИЕТО НА ЕДНИ ОБЩЕСТВА, КОИТО ДО СЕГА СЕ ЖИВЯЛО ОРГАНИЗИРАНО И КОЛЕКТИВНО. Сещате се какво става с държавите със съсипани икономики и здравни системи. Може ли да се управлява в тях с ДЕКРЕТИ и подобни БЕЗУМНИ РЕШЕНИЯ превръщащи хората в маймуни?!ТЕЗИ ДЪРЖАВИ ПРОСТО СА ОБРЕЧЕНИ ДА ИЗЧЕЗНАТ ЗАЩОТО ВРЪЗКИТЕ КОИТО СЪЩЕСТВУВАТ ВЪВ ВСЯКО ЕДНО НОРМАЛНО ОБЩЕСТВО ВЕЧЕ НЯМА ДА ГИ ИМА. Недопустимо е заради БЪЛХАТА да се изгори КЪЩАТА.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още