В момента малкият бизнес е поставен на изпитания. От 13 март до 13 април пекарна "Маргарита" беше затворена. Това казаха в ефира на Bloomberg TV Bulgaria собствениците на пекарната Ивайло и Мария Диневи.
“От една седмица вече имаме разрешение от общината да работим. Сблъскахме се с много трудности, претърпяхме големи загуби. През този един месец не генерирахме приходи, но разходите продължаваха”, уточниха те.
От фамилията споделиха, че са се оказали неподготвени, тъй като никой не е можел да предвиди какво ще се случи.
“Обмисляхме вариант да работим с доставки, но Петрич е малък град и не върви. Отказахме се от идеята”, разкриха те.
Пекарната основно предлага различни видове хляб, закуски, сладкарски изделия.
“Хората купуват най-нужното за оцеляване - хляба. Имаше и намалено търсене на козунаци, обясниха ситуацията Ивайло и Мария Диневи и поясниха, че работят в намален състав. - Преди пандемията бяхме пет човека, сега сме двама. Нямаше как да ги задържим.”
Те смятат, че ако продължат работата си по този начин, дори и с намален екип, може да се справят, но ако се наложи да затворят, може и да фалират.
“Повече от 2-3 месеца не бихме издържали, ако пекарната е затворена”, очакват пекарите.
Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.
Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да видите тук.
преди 4 години Може ли да оцелее една пекарна по време на пандемия? Може ве! Пролетарий в древният Рим са били римски граждани, които нямали нищо. Рим ги е хранил с хляб буквално, да не правят зулуми им е устройвала зрелища...Значи екзистенц минимум и медии+интернет за залъгалки.За какво са им били тия пролетарии?За да им раждат, от които деца да правят войнициили най-надарените да станат част от държавната машина. отговор Сигнализирай за неуместен коментар