IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Над 700 са случаите на COVID-19 у нас

Лица до 18-годишна възраст, при които е потвърдена заразата, са общо 27

17:14 | 14.04.20 г. 4
<p>
	<em>Снимка: Federico Bernini / Bloomberg</em></p>

Снимка: Federico Bernini / Bloomberg

Общо 713 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. През днешния ден са доказани още 18 нови случая, като 12 са в София, 1 в Пловдив, 2 в Смолян и 3 в Кюстендил. Лабораториите продължават да работят, уточняват от здравното министерство.

209 са лицата с потвърден COVID-19, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия. 29 са пациентите с COVID-19, които са в интензивни отделения и клиники.

Лица до 18-годишна възраст, при които е потвърден новият коронавирус, са общо 27. От тях 14 са лицата под 10-годишна възраст. 

При 37 лица-медицински персонал е установен COVID-19.

По отношение на общата картина – към 14 април: 397 от регистрираните у нас случаи на COVID-19 са на мъже и 316 на жени.

Регистрираните случаи по справка, предоставена от Националния оперативен щаб, са в областите както следва: Благоевград – 19; Бургас – 26; Варна – 24; Велико Търново – 9; Видин – 2; Враца – 2; Габрово – 2; Добрич – 12; Кърджали – 12; Кюстендил – 18; Ловеч – 2; Монтана – 18; Пазарджик – 15; Перник – 8; Плевен – 9; Пловдив – 36; Русе – 5; Силистра – 2; Сливен – 11; Смолян – 19; София – 427; Стара Загора – 23; Хасково – 8; Шумен – 4.

Починалите лица, при които е установен COVID-19, са 35. Средната възраст на починалите е 64,8 г.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:02 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 3 rate down comment 0
крас
преди 4 години
Чета тези данни и ги съпоставям с една болест, която също се предава по въздушно капков път и от която се заразяват много повече хора от колкото от КОРОНАТА. През 2007 г. е изчислено, че по света е имало заразени от ТУБЕРКУЛОЗА активни 13,7 милиона души.През 2010 г. е изчислено, че са се заразили нови 8,8 милиона души и е имало 1,5 милиона смъртни случая !!!ДАННИТЕ СА ОТ СЗО !!В България броя на заразените от ТУБЕРКУЛОЗА през 2008 година са 3150 души !!! Как ви изглежда тази цифра на броя на заболелите от КОРОНАТА която в момента е към 700 души ?!СЧИТАМ, ЧЕ НЕ БИВА ДА СЕ СТИГА ДО ИСТЕРИИ СВЪРЗАНИ С ПОДОБНИ ПРЕДАВАЩИ СЕ ПО ВЪЗДУШНО КАПКОВ ПЪТ ЗАБОЛЯВАНИЯ ЗАЩОТО АКО НЕ УМРЕМ ОТ ТЕЗИ БОЛЕСТИ , МОЖЕМ ДА УМРЕМ ОТ СТРАХ, ЧЕ ТЕ СА НИ НАКАЦАЛИ. Възпитателното от случващото се, е че трябва да придобием някои позабравени ХИГИЕННО - ЕПИДЕМИОЛОГИЧНИ навици предпазващи ни от евентуален преносител на тези ЗАРАЗНИ болести. ВАЖНОТО Е ДА СЕ ПОДДЪРЖА НА ВИСОКО НИВО ИМУННАТА СИСТЕМА ЧИИТО СРИВ Е ПРЕДПОСТАВКА ЗА ЗАРАЗА. НЕКА ЖИВЕЕМ ОСВОБОДЕНИ ОТ СТРАХА И РАДВАЩИ СЕ НА ВСЕКИ ДАДЕН НИ ОТ ТВОРЕЦА ДЕН.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 1
kane
преди 4 години
щом четох че на умрелите не им бъркат в носа със скъпоценен тест в ню йорк, за да се спести теста за живите, какво остава за страни като бг, половината от всички мъртви са с кивид сигурно, но са писани мъртви от друго - това се прави по целия свят явно в момента - тестовете са кът на всякъде
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 2
vzhekoff
преди 4 години
Тази статистика обаче, е напълно фалшива. От 19-ти март насам се регистрират средно по около 25 души на ден. От тогава минаха 26! дни. Ще рече, че всеки ден би трябвало пак да "излизат" по 25 души, оздравели или починали. Реално според статистиката излизат едва 11. Какво става с другите ? В началото се твърдеше, че "цикълът" от регистрация до излекуване трае 3 седмици. Киро гелът се излекува за около 10-на дни от регистрацията. Починалите пък са "вътре" в рамките на 7010 дни от регистрирането. Числата в тази статистика изглеждат напълно недостоверно !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 2
lyusien
преди 4 години
Само абсолютните *** не могат да разберат че огнището на заразата е столицата София Две трети от случаите на заразени са там И мерките за социална изолация са най хлабави там В другите градове е пусто Улиците са празни Просто затегнете мерките в София и след две седмици инфекцията ще бъде само спомен
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още