IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Щабът предлага задължително носене на маска на определени места

За денонощие има регистрирани 24 нови случая на коронавирус у нас, според ген. Мутафчийски страната се намира в ранен етап на епидемията

08:20 | 11.04.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Getty</em></p>

Снимка: Getty

Националният оперативен щаб ще предложи въвеждане на задължително носене на маска като мярка за борба с коронавируса. Това стана ясно по време на редовния сутрешен брифинг на ръководителя на Националния оперативен щаб ген. майор Венцислав Мутафчийски.

По думите му страната все още се намира в ранен етап на епидемията.

По отношение на новите случаи ген. Мутафчийски заяви, че за последното денонощие те са 24, което е с 3,8% повече спрямо вчера. От тях в болница са 12 души.

Общият брой на болните у нас е 648 души.

В София има 15 нови случая, в Кърджали са двама, в Пазарджик е един, във Велико Търново са трима – цяло семейство, където има положителна проба и 9-годишно дете, като и тримата са с умерена симптоматика. В Сливен, Смолян и Бургас също има по един нов регистриран случай.

Налице са три нови случая на заболели медицински работници – санитар в София и лаборантка и санитар от Кърджали. С тях общият брой на болните е 36.

Излекувани са общо 62 човека – 40 мъже и 22 жени. Новите случаи са 8 - в София трима, в Бургас двама и по един човек във Велико Търново, Варна и Видин. 

Починалите са с двама повече. Това е жена на 44 години в Сливен, която преди това осем години е била на хемодиализа. Другият починал е мъж от "Пирогов", неговият случай е отпреди два дни, но досега диагнозата му не бе потвърдена.

Общо 231 човека са настанени в болница, от които 32 са за интензивно лечение.

Ген. Мутафчийски заяви, че текат масови кампании за изследване на служители от първа линия на борба със заразата. Една от най-мащабните е в София, където има тествани 365 медици от 4 и 5 градска болница. Предстои тестване на 95 медици от 1 и 2 градска болница, както и служители на Общинска полиция, доброволци и др.

Предстои да бъдат направени тестове на 449 души медицински персонал.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:22 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още