IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Заразени с COVID-19 у нас вече са 142 души

Новият областен град, в който вече има регистриран пациент, е Шумен

08:27 | 21.03.20 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Getty</em></p>

Снимка: Getty

Общият брой на заразените с COVID-19 у нас достигна 142 души. За последното денонощиe броят им е нараснал с 30 новорегистрирани случая . Това съобщи началникът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски на редовeн брифинг. Това е най-голямото чисто количествено (не процентно) увеличение за денонищие.

Новият областен град, в който вече има регистриран пациент, е Шумен.

От заразените общо 84 души са мъже, а 58 жени. Средната възраст е 42 години. Най-младият пациент е на 4 години, а най-възрастният - на 81 години.

По време на редовния си брифинг в петък следобед ген. Мутафчийски заяви, че болните у нас са 127 души.

Вчера стана ясно също, че има трима пациенти у нас, които са излекувани от коронавирус.

Той ще получи 30 дни болнични, които ще са под формата на карантина, за да не напускат домовете си. Това ще се случи и с двамата пациенти от Плевен.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/obshtestvo/2020/03/21/novi-30-dushi-zarazeni-s-koronavirus-v-bylgariia.443003

 

По думите на ген. Мутафчийски единият пациент е във ВМА. Той е с потвърдени две отрицателни проби за коронавирус и ще бъде освободен. Ще му бъдат дадени 30 дни болничен под формата на карантина. В Плевен първите два установени случая също вече са с отрицателни проби, допълни той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:04 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 1
pinoccio
преди 4 години
А, добре, оправихте заглавието. Вземам си думите назад, не е било умишлено. Мишо вече спокойно може да смята.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 1
Hahoto
преди 4 години
Откритите положителни проби с Ковид19 станаха 142, това се равнява на 20 души с открита зараза на 1 милион у нас. В Италия 20 души на един милион заразени е достигнато на 13-14-ти ден на заразата. При нас също са минали толкова дни от 8 март, когато беше първият случай. Италианците може би изследват много повече хора от нас и е възможно да имат по добър скрининг. У нас например дошлите от чужбина не се изследват, а се поставят под карантина и само, който развие клинична картина се изследва, така че не съм сигурен, до колко сме съпоставими с тях. Чисто статистически в момента в Италия заразените са 780 души на 1 милион население, това би се равнявало /780 по 6.5 милиона население у нас/ на около 5000 заболели българи, /съотнасяме го към големината на населението/. Вчера в Италия има близо 6000 хиляди нови случая, съпоставим като брой население, това означава все едно у нас в един ден да се установят 670 заболели. А починалите за вчера 630 в Италия биха се равнявали на 80 у нас. За 13 дни от първи открит случай например, заразените в Швейцария са били 332, което закръглено е около 40 души на милион или два пъти повече от България за същия период. В момента в Швейцария доказано заразените са 650 на милион, което означава, че заразата е нараснала повече от 15 пъти там за 12 дни. И без да чакате математическия модел на БАН можете да направите сами статистически прогнози за хода на инфекцията у нас, като ползвате дани от сайта https://***.worldometers.info/coronavirus.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 0
pinoccio
преди 4 години
Какво гръмко заглавие. Явно не се прави разлика между заразени и болни. Много тенденциозно. Това приравняване съвсем ще обърка статистиката на Мишо Константинов.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
nkavrakov1982
преди 4 години
Разбрахме. А, колко са умрелите? Питам щото от превъзбуда оня ден в 17.00 часа, по новините на БТВ, Виктория Петрова, директно обяви заразените за умрели и после се поправи. Хубаво се приемат закони. Но да се приемат закони и за всяване на паника и такива дето ограничават медийните изяви за този вирус.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още