IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Българското звено на Cargotec вече обслужва 17 държави

Компанията планира да заложи на развитие на екипа си в следващите 12 месеца, насърчавайки креативните процеси

16:15 | 18.12.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Cargotec Business Services</em></p>

Снимка: Cargotec Business Services

Българското звено на Cargotec, доставчик на иновативни решения и услуги за товаро-разтоварната дейност и интелигентно управление на товаропотока, вече предоставя услуги на 17 държави в Европа и Северна Америка, но му предстои експанзия и в Азия, разкриха пред медии представители на компанията.

Cargotec Business Services, която е базирана в София, е фокусиран върху разработката на услуги в сферата на финансите, човешките ресурси и непрякото снабдяване и доставки, а в бъдеще ще играе все по-важна роля за развитието на компанията в глобален план.

Cargotec Business Services (CBS) “поддържа трите ни бизнес звена“, коментира новоназначения директор на CBS Миклос Шмит. По думите му предстои разширяване на портфолиото от обслужвани държави през следващата година. Отчасти това се дължи на предстоящото откриване на нов център в Сингапур, който е важна локация за услугите на компанията в азиатско-тихоокеанския регион.

През 2020 г. Cargotec не планира значително увеличение на екипа си в България. Вместо това ще заложи на развитие на кадрите си на вътрешно ниво чрез създаването на по-големи възможности за насърчаване на креативни процеси, посочи Томас Хасенедер, директор „Финансови услуги“ на Cargotec Business Services. 

Той уточни че, тъй като българското звено е създадено преди две години, досега фокусът на компанията е бил върху наемането на хора, а сега предстои повече работа по развитието на екипа и дейността му.

„Колкото по-разнообразен е екипът, толкова по-иновативен е. Тук не става дума просто да отчиташ данни за това какви хора си наел, за да постигнеш разнообразие на работната сила, а за създаването на платформа, в която хората да творят и да носят стойност на компанията, на себе си и отвъд“, коментира Хасенедер.

В България за Cargotec работят 350 души, като единици са тези, които не са базирани в София.

„Имаме много хора, които са живели в чужбина и са се върнали в България“, коментира Шмит. „През 2020 г. фокусът ни ще е върху това как да се възползваме от талантите, които имаме, за да създаваме решения от край до край“.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:36 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още