IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 4 март

08:58 | 04.03.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Бензин и дизел поскъпнаха с 12 стотинки

В. Труд

Горивата поскъпнаха с 12 стотинки през февруари. Най-масовият бензин А95 се продава средно за 2,08 лв. за литър, като най-високата му цена на бензиностанциите у нас е 2,38 лв., показват данни на специализираната платформа fuelo.net.

Дизелът се продава средно по 2,28 лв. за литър, като на места достига и до 2,45 лв. за литър. Нагоре върви и цената на пропан-бутана, който се предлага средно по 0,98 лв. за литър, което е с 6 ст. по-скъпо в сравнение с цената му през февруари. Въпреки че бензинът поскъпва на месечна база, за последните шест месеца горивото отчита поевтиняване с 19 стотинки, а дизелът отчита минимално движение в сравнение с цената си през август или поевтинява само с 1 стотинка.

„Росатом“ представи нова система за контрол

В. Труд

Ефективна система за контрол на разходите при изграждане на обекти представи “Росатом” пред български експерти в София.

Прозрачността и контролът върху стойността и бюджета във всеки един етап от строителството превръщат един проект в икономически изгоден и максимално привлекателен. Това изтъкна директорът по капиталови инвестиции, държавен строителен надзор и държавна експертиза към “Росатом” Генадий Сахаров по време на работната среща между част от ръководството на държавната корпорация, представители на българската и руската асоциации на организациите в атомната индустрия, независими експерти по ядрена енергетика и университетски преподаватели.

Софийските хотели са вторите най-евтини в Европа

В. 24 часа

Софийските хотели се оказват едни от най-евтините в цяла Европа след тези в Бирмингам. Това показва последният индекс за оценка на хотелите в Европа, изготвян всяка година от HVS и цитиран от онлайн изданието Property Magazine International.

Индексът взема предвид цените на стаите в четиризвездни и петзвездни хотели в 33 големи града в Европа, изразени както в евро, така и в местна валута, и класира пазарите според средната цена на стая.

В изданието за 2018 г. веднага след българската столица се нареждат Братислава, Букурещ и Манчестър.

Отпускат още 2 млн. лева за закупуване на електромобили от общини и ведомства

В.24 часа

Нова покана за кандидатстване за безвъзмездна помощ от 2 млн. лв. за закупуване на електромобили отправи Националният доверителен екофонд. Предложенията ще се приемат до 1 април, като право да кандидатстват имат всички общини и ведомствата на централната администрация.

Както и при предишните покани кандидатите получават фиксирани суми за всеки вид превозно средство, независимо за колко пари са го купили. Фондът дава например 20 хил. лв. за електромобил с 4 места, 10 хил. лв. за хибриден, 30 хил. лв. за електрически ванове и 40 хил. лв. за електробуси.

93 хиляди са служебно разпределени в пенсионни фондове

В. 24 часа

През 2018 г. във фондовете за допълнително задължително пенсионно осигуряване служебно са разпределени общо 93 606 лица, от които 81 445 лица в универсалните фондове и 12 161 лица в професионалните фондове. Това съобщи Комисията за финансов надзор по информация за проведените през 2018 г. 4 служебни разпределения на лицата, неизбрали фонд за допълнително задължително пенсионно осигуряване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:02 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още