Изключителна професионална платформа за създаване на нови контакти, за обмен на идеи и развитие на бизнеса в Югоизточна Европа – това е същината на изложенията МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ за представителите на два от ключовите сектори – хранително-вкусовия и хорека. Шестте събития ще се проведат паралелно в Интер Експо Център от 7 до 10 ноември.
„Работим целогодишно по тези мащабни проекти“, споделят организаторите, и е видимо, че положените усилия дават резултат. Това сочи фактът, че целият изложбен и конгресен капацитет на Интер Експо Център е зает. Над 500 изложители ще предложат продукти, идеи, технологии и нови възможности, като 162 от тях ще участват за първи път. Свои щандове ще разположат фирми от България, Италия, Австрия, Великобритания, САЩ, Гърция, Румъния, Република Македония, Тайланд, Холандия и ЮАР.
През тази година за първи път с колективно участие се включва Департаментът по земеделие към посолството на САЩ в София. Традиционното вече колективно участие на компании от Италия ще бъде по-мащабно и всеобхватно от всякога. „Всички тези факти ясно индикират, че изложенията придобиват все по-голямо международно значение“, коментираха през 2017 г. присъстващи. Доказателство за това е и участието на производители и вносители на вина от Южна Африка, организирано от Посолството на Южна Африка в страната.
За поредна година с колективни участия се включват български месопреработватели, хлебопроизводители, млекопреработватели, винопроизводители, преработватели на плодове и зеленчуци и биопроизводители. Като фактор за успеха и положителните тенденции организаторите подчертават ролята на браншовите организации в България, които се включват с пълния си потенциал в шестте изложения. 2018 г. е още по-специална за две от тях – Месомания и Булпек, тъй като те ще отбележат своите 25-годишни юбилеи.
Кулинарията е магия, а кафето – изкуство
Атрактивна, качествена, насочена към професионалистите и бизнеса – такава ще бъде съпътстващата програма на изложенията и през четирите изложбени дни. В рамките ѝ ще се проведе третото издание на кулинарното събитие GastronomiX, powered by The Alimentaria Experience. В събитието ще се включат шеф-готвачи от два именити испански ресторанта. Посетителите ще могат да се насладят на уменията на Mateu Casañas, Oriol Castro и Eduard Xatruch, които разгръщат кулинарния си талант в ресторант Disfrutar, отличен с две звезди Мишлен в Барселона, както и на Mario Sandoval – шеф в ресторант Coque, разположен в испанската столица, също носител на две звезди Мишлен. ИЕЦ
Залите на Интер Експо Център ще бъдат доказателство и за това, че създаването на кафе не е просто процес, а философия, майсторство и изкуство, за които се изискват наистина сериозни познания. За трета поредна година организаторите на Българския бариста шампионат ще се впуснат в търсене на най-добрите баристи. Професионалистите ще се съревновават в създаването на най-добрите еспресо и капучино. Под егидата на Световната кафе организация ще се проведе и Latte Art кафе шампионат.
Най-добрите опаковки ще бъдат оценени и наградени на Националния конкурс „Приз Пак“. В рамките на събитието ще се проведе и конкурсът „Златен медал с диплом за качествени и оригинални пазарни продукти и/или адитиви“.
Всички новини за предстоящите от 7 до 10 ноември МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ ще откриете тук.