IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Депутатът Тома Биков: Промените в кабинета ще бъдат гласувани тази седмица

Той определи последната реакция на президента като "странна"

17:02 | 16.09.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

 

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков очаква промените в кабинета да бъдат гласувани през тази седмица. В предаването Неделя 150 той коментира липсващия президентски указ за освобождаването на главния секретар на МВР Младен Маринов, съобщава БНР.

"За мен беше малко странна тази реакция на президента, която чух вчера от него, защото при положение, че има воля и изявление на главния секретар на МВР, това е личен акт, ако щете. Може би трябва на следващия Коалиционен съвет да поканим и президента, за да бъде дълбоко информиран за всичко, което се случва. Ако това иска, нека да го каже", посочи Биков. 

Министерските промени не успяха да бъдат гласувани през седмицата, след като президентът Румен Радев не подписа указ за освобождаване от поста на главния секретар на МВР Младен Маринов, номиниран за министър на вътрешните работи.

Александър Манолев пък се отказа да бъде министър на транспорта. Междувременно Цветан Цветанов съобщи, че в момента се обсъждат "едно-две конкретни имена за кандидати" за министър на транспорта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:33 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още