IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 26 юли

07:16 | 26.07.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Враждата между патриотите разголи порочния лобизъм
В. Сега

Раздорът между "Обединените патриоти" (ОП) достигна до взаимно публично разголване чий лидер чии бизнес интереси е защитавал през последните месеци. В безразборната стрелба между Волен Сидеров и Валери Симеонов се вади и тежка артилерия със сериозни обвинения. На упреците за лобизъм и "спасяване на редник Киро" лидерът на "Атака" отвърна със залп: вицепремиерът Валери Симеонов изнудва правителството. Той обяви, че в управляващата коалиция лесно ще се намери кой да смени вицепремиера Валери Симеонов. Вчера Сидеров изненадващо присъства на заседанието на правителството с намерение да убеди кабинета да оттегли Закона за шума, писан от НФСБ. Заседанието започна по-късно заради закъснение на премиера. "Ако сме искали да спасим редник Киро, редник Райън или когото и да е - нямало е да заведем дела. Това искам да кажа", коментира кратко и видимо ядосан пред камерите Борисов. "Никой няма да седне да ги помирява", коментира пред в. "Сега" източник от кабинета в отговор на въпрос дали премиерът е инициирал среща между двамата патриоти. За разпад на управляващата коалиция засега не се говори.

Бодлива тел по северната граница ще ни пази от чума по свинете
В. Сега

Четириредова ограда с бодлива тел по границата с Румъния ще ни пази от разпространяване на африканска чума по свинете. Изграждането е започнало на две места, като предстои и в трети участък, обяви вчера земеделският министър Румен Порожанов на заседание на новосъздадения координационен щаб в Силистра, който трябва да вземе мерки за ограничаване на заразата. След чумата в Странджа заплахата от разпространение на болестта от север е новото  предизвикателство. Освен това в страната ни бяха засечени и няколко огнища на птичи грип. Новата ограда трябва да обхване целия 140-километров участък на границата от Силистра до Дуранкулак. Строежът е възложен на трите регионални дирекции по горите. "Първоначално смятахме да бъде електропастир, но той не е сериозно препятствие за по-силните животни, които, като се засилят, биха могли да го преминат. Един линеен метър от бодливата тел е 15 стотинки, четири реда са 60 стотинки на линеен метър. 

Данъчни ревизии се обжалват навсякъде
В. Стандарт

Граждани и фирми вече ще могат да подават жалби срещу ревизионни актове на данъчната администрация във всички административни съдилища в цялата страна. Това решиха депутатите, като приеха промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс (ДОПК). Досега актовете на НАП можеха да се обжалват само в пет административни съдилища - в София, Бургас, Варна, Пловдив и Велико Търново.
Това удобно за фирмите и гражданите у нас решение трудно си проби път, тъй като предложението за него беше отхвърлено на второ четене в парламентарната правна комисия заради съпротивата на представителите на НАП и финансовото министерство.

Анжело Зукала поема InterContinental Sofia
В. Стандарт

Анжело Зукала е генералният мениджър на най-новия 5-звезден хотел в България InterContinental Sofia. Той притежава 23-годишен опит в сферата на услугите и хотелиерския бизнес. С магистърска степен по бизнес науки и финанси от Groupe Sup de Co La Rochelle, Франция, той ще приложи своите знания и богата експертиза в областта на хотелиерството в InterContinental Sofia. Анжело Зукала е работил в InterContinental Hotels Group 15 години на различни мениджърски позиции във Великобритания, Франция, Египет, Малта и Румъния. Зукала е с френско и италианско гражданство, женен, с две деца.

На банковия пазар вече има почти “лични” оферти
В. 24 часа

Битката за клиенти извади специални предложения за жени, студенти, пенсионери, медици и други социални групи Битката за клиенти на банковия пазар, ниските лихви и по кредити, и по депозити, и увеличените доходи доведоха до предлагане на много и различни банкови продукти, които са насочени към различни групи хора. Все повече банки например предлагат различни оферти - от финансови продукти за дами, за жени, които се занимават с бизнес, през заеми за майки, за студенти, за пенсионери, за медицински работници и какви ли още не. Дори стандартните кредити при тяхното отпускане се прекрояват така, че да са съобразени с доходите, професията, възрастта, семейното положение, имотното състояние и желанията на потребителя, така че стават почти “лични”. При депозитите пък освен промоционални лихви има различни предложения: за изплащане на дохода от лихви, съобразени с периодичността на плащанията на определена група, например с датите за получаване на пенсията или стипендията. Предлагат се и различни схеми за олихвяване, по-ниски такси при теглене и внасяне на суми през банкомати на банката-издател на картата.

От март 2019 г. кола в центъра на София само с екостикер 
В. 24 часа

Пет цвята - от червено до зелено, ще определят нивото на замърсяване. Синьо ще е за електромобили Екостикерите за автомобилите ще влязат в сила вероятно през март 2019 г. Те ще отбелязват в коя екологична група попада колата откъм вредните емисии, които отделя с отработените газове. Промените в Наредбата за техническите прегледи, която ще ги въведе, вероятно ще бъдат готови през септември. Те ще бъдат разписани от министрите на транспорта и на вътрешните работи Ивайло Московски и Валентин Радев. Това заяви за “24 часа” зам.-шефът на Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” Дамян Войновски. Ще се даде гратисен период от 6 месеца до 1 година, за да се изработят стикерите, както и да се снабдят пунктовете. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:32 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 1
rumeni72
преди 5 години
тук май някой първите новини ги писал на шлокавица и не е прочел какво е писал
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още