IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов обеща оставка срещу доказателства, че си е купил гръцки остров

Премиерът предизвика разследващи журналисти да намерят доказателства по твърденията

17:01 | 27.06.18 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив, Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Архив, Олег Попов, Investor Media Group

Няма какво да се прикрие от моята дейност, заяви премиерът Бойко Борисов в началото на правителственото заседание днес по повод тиражираната информация, че си е купил гръцки остров.

Скандалът се развива пореден ден. 

Протоколните кадри, които са публикувани и на Facebook страницата на Борисов, започват с негов въпрос: Дали има от "Нова телевизия" някой?

„Ако може да помолите от мое име, умолявам ви – дали се цензурирате, дали се автоцензурирате, но, моля ви, не ми забърквайте името...Всичко, което има фалшиво, да го пуснат - все ми е тая. Защото рано или късно истината излиза“, казва той.

„Имате прекрасни разследващи журналисти, да отидат да проверят и ако е истина, ще дойда и ще си оставя там оставката. Но не издевателствайте така върху мен”, заявява Борисов.

Темата се свързва и със спряния епизод от предаването "Часът на Милен Цветков" по Нова телевизия.

"Г-н Борисов си е взел цяла България, а дали си е взел остров или архипелаг, мислейки за своето бъдеще, това трябва да разследват специализираните служби", каза депутатът от БСП  Елена Йончева, цитирана от БТА.

„Нито аз, нито който и да е от екипа ми, е оказвал намеса в редакционната политика на "Нова телевизия" или която и да е медия. Медиите имат свободата да пускат, каквото преценят. Апелирам да се изясни истината с неизлъченото предаване и да спре да се намесва името ми. Цензурата и автоцензурата са еднакво пагубни за журналистиката. Нищо не се крие от моята дейност“, пише премиерът във Facebook.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:17 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
Hahoto
преди 6 години
А дано най-скоро си купи остров, та да изпълни обещанието от заглавието и да управлява острова справедливо, като един Робинзон Крузо, заедно с физкултурника Петкан :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още