IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Новият кмет на столичния район "Младост" обеща да приключи бавенето на преписки

Цариградско шосе е най-подходящо за строителство на небостъргачи, каза арх. Румен Русев

09:23 | 06.06.18 г.
<p>
	Кметът на &quot;Младост&quot; Десислава Иванчева бе арестувана на 17 април 2018 г. и оттогава е в ареста. <em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Кметът на "Младост" Десислава Иванчева бе арестувана на 17 април 2018 г. и оттогава е в ареста. Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Множество са забавените преписки в столичния район „Младост“. Те са в целия диапазон на административните услуги. Това каза пред Bloomberg TV Bulgaria арх. Румен Русев, новият кмет на квартала, който зае мястото на арестуваната Десислава Иванчева.

Ще приключи практиката с неизпълнение на административните задължения и бавенето на преписки, обеща Русев в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов. 

Той определи като най-подходящ за строеж на небостъргачи именно района между 7-ми километър на Цариградско шосе и река Искър, където и в момента тече строителна дейност. Причината е, че небостъргачи трябва да бъдат строени далеч от жилищни сгради, на входните и изходни точки на града и в обособени бизнес зони, където има ясна необходимост от тях.

По повод продължението на бул. „Копенхаген“ Русев посочи, че се правят постъпки за бъдещо финансиране от Столична община и процедурата се движи с нормални темпове. За парк „Въртопо“ вече има издадено разрешително за строеж, а процедурата за Източен парк също е задвижена.

Русев твърди, че в момента не може да се говори за презастрояване на „Младост“. Искам да намеря баланса между строителството и комфорта на жителите, каза той.

Вижте още тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:29 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още