IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК ще разгледа концесията на пристанищния терминал Видин-юг

Концесионерът „СКМ Порт Видин” АД взима съоръжението за 35 години, като трябва да направи инвестиции в размер на 3,7 млн. лева за периода

09:34 | 04.01.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay.com</em></p>

Снимка: Pixabay.com

Концесията на пристанищния терминал Видин-юг е внесена за разглеждане от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), показва справка в регистъра на антимонополния регулатор.

Одобреният от правителството концесионер „СКМ Порт Видин” АД възнамерява да осъществи концентрация посредством придобиване на концесионни права върху пристанищен терминал „Видин - юг”, част от пристанище за обществен транспорт с национално значение Видин, посочва се в съобщението.

КЗК ще се произнесе по концентрацията до два месеца.

Припомняме, че процедурата за концесия на пристанищния терминал започна още по времето на предишния кабинет на ГЕРБ. През 2016 г. за концесионер беше избрано същото дружество. След обжалване на процедурата пред КЗК от другия кандидат тогава - „АВВ Електрифициране“, тя се върна на етап разглеждане на документи.

„СКМ Порт Видин” се предвижда да направи инвестиции в размер на 3,737 млн. лева за целия 35-годишен период на концесията. Компанията трябва да ремонтира съществуващата инфраструктура и да изгради и нови съоръжения.

Фиксираната годишна концесионна такса, която дружеството ще плаща, е в размер на 8 060 лева без ДДС. Променливата такса ще се изчислява като 1,76% от нетните годишни приходи от всички дейности от ползването на обекта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още