IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Радев: България отговори адекватно на руския коментар за спасяването на българските евреи

Според държавния глава става въпрос или за дълбоко непознаване на историята, или за опит за провокация

13:46 | 04.11.17 г. 6
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Президентът Румен Радев. Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Президентът Румен Радев. Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

България имаше адекватна реакция на изказването от руска страна, че Червената армия е спасила българските евреи. Това коментира президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос, цитиран от БТА.

"Според мен или е дълбоко непознаване на историята, или е опит за провокация. Не мога да гадая, но България имаше адекватна реакция", каза държавният глава. 

Неотдавна говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че благодарение на съветските воини е предотвратено депортирането на българските евреи. Външният министър на България Екатерина Захариева отговори: „ Спасяването на българските евреи е един от най-големите успехи на българските депутати, на българската църква, на българската общественост и народ“.

говорителя на руското външно министерство Мария Захарова, че благодарение на съветските воини е предотвратено депортирането на българските евреи, на което външният ни министър Екатерина Захариева отговори: „ Спасяването на българските евреи е един от най-големите успехи на българските депутати, на българската църква, на българската общественост и народ“.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/politika/2017/11/04/rusiia-da-e-spasila-bylgarskite-evrei-neznanie-ili-provokaciia.358278
 

Попитан сега ли е моментът за внасяне на вот на недоверие, Радев препрати въпроса към политическите сили, тъй като това е техен инструмент.

Президентът Радев присъства на ритуала за Архангелова задушница във Военния мавзолей-костница на Централните софийски гробища в памет на загиналите военнослужещи. На въпрос дали българските военни днес са мотивирани, Радев отбеляза, че армията се мотивира с много неща, най-вече с отношение. 
"Очаквам наистина едно държавническо отношение към всички проблеми, най-вече към проблемите на хората и към тяхната подготовка", добави той.

Според президента бюджетът за догодина в частта за отбрана е усилие на правителството и внимание към този сектор, но след толкова години забвение не може да реши проблемите на армията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:00 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 5 rate down comment 0
lozkhris
преди 6 години
А на мене па ми е през сама за Масква... Адекватен отговор на провокациите им нямаше от страна на неолибералните наши управляващи, които са същите, къде преди се гъ.ъъзеха на Масква, а са го правят на Брюксел и Вашингтон. Както нямаше и няма адекватна реакция на обругаването на българската история в който и учебник да вземеш, премахването на знакови произведения от учебната програма, на турското робство, на Левски, Ботев, Вазов...Що не тролиш против това? Що не си казал и една дума срещу лекенцето Емил Джасим, или срещу настоятелния натиск на "Отворено общество" Левски да бъде разжалван от длъжността "национален герой"?..Е? Масква, та Масква... Китай е много по-комунистическа страна, недемократична, нетолерантна и агресивна към съседите си: блокира сайтове, затваря по политически причини и кво ли не. И що не плюете, либерастки тролчета по Китай?Ае у лево...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 17 rate down comment 7
Стоян Петров
преди 6 години
Отнасят се с теб, както им позволиш. Не виждаш ли, че половината от пишещите в този сайт заслужават точно такова отношение?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 12 rate down comment 7
honaniga
преди 6 години
Нормално. Руснаците се гълъбаркат с нас. Да не кажа е*бават се.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 15 rate down comment 8
Стоян Петров
преди 6 години
Несериозни хора сте. През сапа ми е за Фашингтон, но да не би той да посегна на азбуката ти и милосърдието на българина към евреите?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 13 rate down comment 15
lozkhris
преди 6 години
На тебе очевидно вече са ти пуснали опорни точни от Фашингтон... бързо работят, а и ти стигаш за цело село...Доларът расте, така че за водка Флирт и кило "Кучешка радост" изкара днеска:):)Споко, ей са ще се появят подгласниците ти с вакуум 10 на минус 7-*** в главите и няма да си сам като един Амбразуркин:):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 16 rate down comment 6
Стоян Петров
преди 6 години
Защо не тролите? Не са ви спуснали опорни точки от Масква ли?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още