IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

През 2016 г. износът на българските компании достигна 47,1 млрд. лева

Експортно ориентирани предприятия получиха награди

12:24 | 03.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: МИ</em></p>

Снимка: МИ

Предприятията в България са изнесли стоки на стойност 47,186 млрд. лв. през 2016 г. по данни на НСИ. За периода януари-август 2017 г. експортът се е увеличил с 12,9% на годишна база. Това заяви зам.-министърът на икономиката Лъчезар Борисов по време на петите годишни награди „Експортьор на годината“.

Лъчезар Борисов увери, че Министерството на икономиката ще продължи политиката в подкрепа на експорта, информира пресцентърът на министерството. 

Подкрепата ще се осъществи чрез Българската банка за развитие (ББР), плана Юнкер и Българска агенция за експортно застраховане (БАЕЗ), която стартира нов застрахователен продукт за насърчаване износа на новосъздадени фирми и МСП с експортна насоченост.

Борисов връчи трите големи награди в категориите: за най-големи приходи от експорт през 2016 г., за най-динамично развиваща се компания и за завоюване на нови пазари.

Приз за най-големи приходи от експорт през 2016 г. получи фирма „Куминяно Фрут“ ООД – Пловдив. За най-динамично развиваща се експортна компания бе избрана „АТС Стоун ООД“, а фирмата, завоювала най-много нови пазари, бе „Айгер Инженеринг“ ООД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:48 | 06.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още