IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 28 октомври

09:06 | 28.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Властта все пак допусна версията “Язовири” за потопа
В. Сега

След като два дни твърдяха, че за водния ужас в Бургаско е виновна или природата, или синоптиците, на третия представители на централната власт все пак допуснаха, че причина може да са водоемите. При наводнението на 24 срещу 25 октомври загинаха трима души. "Предстоят анализи каква е вероятността водният ад да е от неизправни микроязовири", заяви вчера пред БНТ министърът на регионалното развитие Николай Нанков. "Сезирали сме прокуратурата да разследва стопаните на всички язовири, защото много хора смятат, че причина за бедствието са скъсани диги", каза и областният управител Вълчо Чолаков. 

Контрольорите искат още полицаи по спирките в София
В. Сега

Контрольорите в градския транспорт настояват за повече полицейски екипи по спирките в София и по-тежки наказания за нападателите, съобщи Борислав Симов от Центъра за градска мобилност пред Нова тв. Сега само един полицейски екип отговарял за подобни ситуации.

Поводът за искането е побоят, който три момичета, пътуващи гратис в автобус 213, нанесоха на контрольор на спирката на Военната академия в четвъртък. Контрольорите - две жени и един мъж, свалили момичетата без билети от автобуса. След разправия девойките си тръгнали, но малко след това се върнали, хвърлили блуза върху мъжа, за да не вижда, ударили го в лицето, след това го повалили на земята и го ритали. Контрольорите смятат, че нападателките са използвали бокс. 

Китайци ще извършват прегледи на български кораби
В. Стандарт

Китайският корабен регистър „Чайна класификейшън съсайъти" вече ще може да извършва прегледи на кораби, плаващи под български флаг, както и да издава предвидените в международните конвенции различни видове документи за тях.

Това стана ясно след подписването на договор между нашата ИА „Морска администрация" и китайския корабен регистър по време на Втората среща на министрите на транспорта на страните от Централна и Източна Европа и Китай.

Винетката за ТИР-овете се увеличава с едно евро
В. Монитор

С едно евро повече на ден ще плащат тежкотоварни автомобили и големите автобуси за използване на пътната ни инфраструктура. Така винетката вече ще струва 12 евро, слад като депутатите приеха на второ четене промени в Закона за пътищата.

Таксата обхваща всички превозни средства, които пренасят товари, както и превозните средства с две и повече оси, които имат техническа допустима максимална маса 12 или повече тона. Автобусите също са засегнати от промяната.

Новата цена ще бъде плащана и от превозни средства, предназначени за превоз на пътници с повече от осем места за сядане, без мястото на водача.

Софиянци забогатяха с 35 млн. лева от спечелени джакпоти
В. Монитор

София е градът на тотомилионерите за последните 5 години, показва справка на Българския спортен тотализатор (БСТ). Общата сума, която са прибрали любителите на хазарта от игрите на Тото 2 е 35 731 878,40 лева. За периода 2013-а - 2017-а година от общо 34 късметлии, улучили шестици в шестцифрените игри (и един 5+1 в Зодиак б.р.) столицата е създала 14 тотомилионери, като 13 от тях са заложили в градските пунктове, а един в Драгалевци, което все още се води самостоятелно село. Като утешение за тото любителите от останалата част от страната остава, че в София не са останали най-големите суми в историята на тотализатора за споменатия период, както и в неговата 60-а годишнина - време, родило общо 91 тото милионери. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:09 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още