IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Т. Дончев: Притеснително е, че лидерите не могат да седнат на една маса

Няма срив на чуждите инвестиции, разширяват се съществуващи мощности, смята вицепремиерът

09:13 | 10.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Притеснително е, че политическите лидерите у нас не могат да седнат на една маса, коментира вицепремиерът Томислав Дончев по повод липсата на кворум на Конституционния съвет за национална сигурност (КСНС), който в понеделник трябваше да обсъди борбата с корупцията.

Отсъствието на министри и лидери на политически партии обаче провали това заседание, а президентът Румен Радев насрочи нова среща на 17 октомври по същата тема. Според Дончев провалът на разговорите не е бойкот спрямо президента, а стечение на обстоятелствата.

Пред Нова телевизия той беше категоричен, че политическият живот в последните седмици в страната ескалира и не се обсъждат важни теми, като например бюджетът, а се коментира кой е "по-малко окалян".

Вицепремиерът отхвърли всички обвинения за кадруване и назначения на негови роднини в община Габрово.

По повод напрежението между премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев Томислав Дончев каза, че двамата не са "паркетни генерали", а специалисти по бой, но допълни, че се надява и двамата да проявят мъдрост.

Томислав Дончев допълни, че няма срив на инвестициите в страната и поясни, че има множество проекти, които се изпълняват успешно. Те обаче са свързани с разширяването на производството на съществуващи мощности, което по статистика не се квалифицира като преки чуждестранни инвестиции.

Той коментира и казуса с "Емко" с думите, че това е работещо предприятие и проблемът ще бъде решен. Държавата не може да е враг на някой, който произвежда и дава заплати, а лично премиерът е ангажиран с решаването на проблемите, допълни още той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:18 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още